Η αγάπη όλα τα νικά

Χριστούγεννα, στολισμένες γειτονιές, φωτισμένα μπαλκόνια, δέντρα παντού φωταγωγούν το πέρας του έτους και σηματοδοτούν το καλωσόρισμα μιας καινούργιας χρονιάς όπου μέσα μας όλοι θέλουμε και προσμένουμε παράλληλα μια καινούργια εσωτερική αρχή.

Κάθομαι στο σαλόνι του σπιτιού μου και κοιτώντας το στολισμένο δέντρο, αστραπιαία έρχονται εικόνες από Χριστούγεννα του παρελθόντος, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε πάλι όχι και τόσο. Θυμάμαι σαν χθες τα περσινά όπου έπιανα τον εαυτό μου να μελαγχολεί καθώς αισθανόμουν ένα κενό εσωτερικά και κάποιες φορές το συναίσθημα αυτό γινόταν τόσο έντονο που ένιωθα να με πνίγει.Έβλεπα ανθρώπους να είναι ευτυχισμένοι στον δρόμο και για κάποιον άγνωστο λόγο μελαγχολούσα. Δεν τους ζήλευα σε καμία περίπτωση απλά κλεινόμουν στον εαυτό μου και μελαγχολούσα χωρίς να ξέρω το γιατί. Φέτος, ο άγνωστος μέχρι πρότινος λόγος εξηγήθηκε.
Νομίζουμε ότι τα χουμε όλα, χρήματα, φαγητό, ρούχα αλλά τελικά δεν έχουμε τίποτα αν δεν υπάρχει αληθινή αγάπη στις καρδιές μας. Είναι πολύ σημαντικό, το σημαντικότερο θα έλεγα προσωπικά, να έχεις έναν άνθρωπο ο οποίος σε νοιάζεται, να σε πονάει, να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μαζί του και να νιώθεις τη ζεστασιά του κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Να τι έλειπε από τα περσινά Χριστούγεννα λοιπόν. Υπήρχαν όλα εκτός από το σημαντικότερο, που σίγουρα έλειπε ή λείπει και σε πολλούς από εσάς. Τι; Ο άνθρωπος που θα μας καταλαβαίνει ακόμα και αν δεν μιλάμε, που θα έχει κατανόηση στα θέλω μας και στις αδύναμες στιγμές μας. Αυτός που θα γεμίζει τη ψυχή μας με ένα του χαμόγελο και θα μας ζεσταίνει όπως η σόμπα τον χώρο.
Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται άλλοτε απαίσια και απάνθρωπα και άλλες φορές πάλι απόμακρα. Η λύση είναι τόσο απλή και κρύβεται σε μόλις πέντε γράμματα, Α ΓΑ Π Η!! Εγώ τη βρήκα.. Εσείς;
Και μην ξεχνάτε ποτέ πως η αγάπη όλα τα νικά!
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts