Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Λουκανίδης

Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή έπειτα από έμφραγμα που υπέστη. Ο Τάκης Λουκανίδης απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο.  Ο Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937 και θεωρούνταν ένας από τους πιο πλήρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας, ενώ το 1962 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια. Συνολικά μέτρησε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄ Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας τρία γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965, 1969) και ένα Κύπελλο (1967). Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε έως το 1969. Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά, επειδή δεν τον ήθελαν οι δικοί της, αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αφρική το 1965. Έπαιξε κι εκεί σε μια ομάδα για λίγους μήνες. Πριν πάει στους «πράσινους», τον ήθελαν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ενώ ενδιαφέρθηκε και η Γιουβέντους, αφού παράγοντές της τον είχαν δει να αγωνίζεται με την Εθνική Ενόπλων.  Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (οκτώ γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο σε 23 παιχνίδια και πέτυχε τρία γκολ.

Η τραγωδία με τον γιο του

Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Τάκης Λουκανίδης ασχολήθηκε με το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρούσε και δεν ήθελε να έχει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο ίδιος και η οικογένειά του, είχαν συγκλονιστεί τον Αύγουστο του 1998 όταν ο γιος του Γιώργος, σε ηλικία 31 ετών, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Έκτοτε ο Τάκης Λουκανίδης πενθούσε τον χαμό του γιού του και πάντα είχε αυτόν τον καημό που τον συνόδευσε ως και τις 11 Ιανουαρίου 2018, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή λόγω εμφράγματος…

Καλό ταξίδι!

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το θάνατο της 44χρονης μητέρας – Τι λέει ο ιατροδικαστής;

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts