Ίμια: Οι τούρκοι εκβιάζουν θερμό επεισόδιο – Έστησαν νέο σκηνικό το πρωί με “χαλασμένο” ελληνικό σκάφος!

Για νέα ένταση κοντά στα Ίμια κάνει λόγο αυτή τη φορά το CnnTurk και δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες. Η Τουρκία φαίνεται καθημερινά να εκβιάζει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με οποιονδήποτε τρόπο και με την βοήθεια των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει: «Το ελληνικό σκάφος “ΑZ 913“, κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο στα Ίμια και μετά παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφίες!

πηγη: CnnTurkπηγη: CnnTurk

To CnnTurk αναφέρει μάλιστα ότι τα τουρκικά και τα ελληνικά σκάφη του Λιμενικού έφτασαν το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι στις 09.35 το ελληνικό σκάφος του λιμενικού έπαθε βλάβη βρισκόμενο μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα! Και συμπληρώνει το CnnTurk ότι οι έλληνες λιμενικοί επιχείρησαν να μιλήσουν στους τούρκους και οι τούρκοι ανταποκρίθηκαν. Σύμφωνα πάντα με το CnnTurk το ελληνικό σκάφος έμεινε 30 λεπτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα μέχρι να επσικευαστεί και στην συνέχεια στις 10.15 ρυμουλκήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Η ένταση, γράφει το τουρκικό Cnn κράτησε συνολικά 75 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος αφού χρειάστηκε να φέρει υλικά για την επισκευή μηχανικός από την Κω με φουσκωτό. Ωστόσο, το φουσκωτό δεν φαίνεται σε καμία από τις φωτογραφίες…

Ένταση και το βράδυ

Βράδυ Τρίτης και οι τούρκοι για πρώτη φορά από την κλιμάκωση της έντασης κοντά στα Ίμια αποφάσισαν να βγουν και νύχτα κοντά στα Ίμια. Και αυτή τη φορά μάλιστα σε απόσταση αναπνοής.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ελληνική πλευρά που ούτως ή άλλως παραμένει σε επιφυλακή από την στιγμή που κλιμακώθηκε η ένταση στα Ίμια από τους τούρκους.
Νωρίτερα, χθες γύρω στις 18:30 η τουρκική φρεγάτα «Bandirma» βρέθηκε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ιμια ακολουθώντας πορεία από βορρά προς νότο. Στην περιοχή βρισκόταν η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία και ζήτησε την αποχώρηση των τούρκων.

Η ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο παραμένει στο “κόκκινο” με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν… ό,τι μπορούν για να τη συντηρήσουν με τακτικές παραπληροφόρησης!

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ότι το επίμαχο βίντεο -που μετέδιδαν νωρίτερα χθες τα τουρκικά μέσα και απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια- αποτελεί προϊόν μοντάζ. Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.

Επιπλέον στο τέλος του επίμαχου τουρκικού βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι η κάμερα περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν “ανεβαίνει”, προκειμένου να μην φανεί στο υπόβαθρο ο περιβάλλον χώρος (background). Διακρίνεται όμως για ελάχιστο χρόνο, πιο πίσω ένας ορεινός όγκος ο οποίος δεν προσομοιάζει την πραγματική οπτική γωνία σε καμία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.

Το περιστατικό διαψεύδει το Λιμενικό, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ”.

Δείτε το επίμαχο βίντεο ΕΔΩ

 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts