Απολογισμός μιας χρονιάς που τα είχε όλα

Βρισκόμαστε μια ανάσα από την αλλαγή της χρονιάς, μιας χρονιάς πολύ δύσκολη απ’όλες τις απόψεις. Κάθε φορά τέτοιες μέρες όλοι κάνουμε λίγο πολύ τον απολογισμό του χρόνου που φεύγει, βάζοντας σε ζυγαριά από τη μία τα ευχάριστα και, από την άλλη τα δυσάρεστα προσπαθώντας να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα για το πως θα θέλαμε να θυμόμαστε τον χρόνο που φεύγει. Αν και κρίνοντας προσωπικά από εμένα, πάντα έπιανα τον εαυτό μου να προσμένει και να εύχεται το νέο έτος να είναι καλύτερο σε γενικές γραμμές. Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι παράξενο ον, δεν ικανοποιείται και πάμπολλες των περιπτώσεων δεν εκτιμάει και ζητάει όλο και περισσότερα. Μόνο όσοι χρειάστηκε να «ταρακουνηθούν» στη ζωή τους εκτίμησαν, αναθεώρησαν και φιλοσόφησαν τη ζωή. Κάπως έτσι λοιπόν, αν τύχει και φύγουν από τη ζωή αγαπημένα σου πρόσωπα κάπως κουμπώνεσαι, χαμηλώνεις εγωισμούς και γίνεσαι μετριόφρων και ταπεινός. Εκτιμάς ότι έχεις και, όταν θα μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς πως ότι είχες μέχρι σήμερα δεν είναι δεδομένο,  παύεις να είσαι ανικανοποίητος και βρίσκεται πλέον σε σωστό δρόμο.

Ναι, η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνος  που φεύγει είναι πιο δύσκολος απ’τον προηγούμενο και, κάθε νέο έτος θα έχει περισσότερες δυσκολίες μα θα πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε και είμαστε αισιόδοξοι. Παρατηρείς δίπλα σου ανθρώπους να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, να μην έχουν καν την υγεία τους, να είναι καταβεβλημένοι και πάλι το πρόσωπο τους να έχει ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και σιγουριάς πως όλα θα πάνε καλά. Απορίας άξιο και σίγουρα θαυμασμό προκαλεί η δύναμη ψυχής που διαθέτουν.
Έτσι λοιπόν πρώτου γκρινιάξουμε, πρώτου μουτζώσουμε για το έτος που θα αφήσουμε πίσω, πριν ευχηθούμε οτιδήποτε ματαιόδοξο για τον καινούργιο χρόνο που έρχεται, ας ζητήσουμε το πολυτιμότερο, υγεία, υγεία για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε!!
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts