Δείπνο προς τιμήν της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο

Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος διοργάνωσε δείπνο στο Λευκό Παλάτι προς τιμήν των ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που συμμετέχουν στην τακτική Εκκλησιαστική Συνέλευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβίας μαζί με Μητροπολίτες και Επισκόπους της Εκκλησίας, η Κυβερνητική εκπρόσωπος Συνεργασίας με τις Εκκλησίες και τις Θρησκευτικές Κοινότητες της Σερβίας και καθηγήτρια Dr. Mileta Radojevic, καθώς και μέλη των συμβουλευτικών οργάνων του Στέμματος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συγκεντρωθήκαμε στο Λευκό Παλάτι για αυτό το δείπνο όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Αυτό το δείπνο είναι προς τιμήν του Πατριάρχου της Σερβίας και των μελών της Ιεράς Συνέλευσης των Επισκόπων. Έχει γίνει ένα παραδοσιακό γεγονός που πρέπει να προσφέρεται, διότι δίνει ένα παράδειγμα ενότητας και συνεργασίας για το κοινό καλό. Η Εκκλησία και το Στέμμα είναι οι δύο θεσμοί στη χώρα μας που φέρνουν σταθερότητα. Το περασμένο έτος ήταν ακόμα πιο ξεχωριστό από τότε που ο Πατριάρχης μας πραγματοποίησε το γάμο του γιου μου Φίλιππου και της Πριγκίπισσας Ντάνιτσα και οι καμπάνες του ναού του Αγίου Σάβα χτύπησαν σαν επίσημο σημάδι της γέννησης του πρίγκιπα Στεφάνου. Ο Θεός να ευλογεί όλους τους ανθρώπους μας και τη χώρα μας », δήλωσε ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβίας ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και έδωσε την ευχή του για καλή τύχη στη Βασιλική Οικογένεια, καθώς και για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη σωτηρία σε όλους τους ανθρώπους.

 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts