Διεθνές Συνέδριο για τη Μακροζωία στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος διοργάνωσε διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton με θέμα: “Longevity: A realistic goal“.

Το Διεθνές Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» διεξήχθει για πρώτη φορά στην Αθήνα, μετά την Ικαρία και τη Σάμο από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητάς του για τη μελέτη της μακροζωίας, με πρόεδρο τον καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Το Συνέδριο είχε διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή πλέον διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο και τα συμπεράσματά του ήταν πολύτιμα για την επέκταση των γνώσεων των ερευνητών.

H μακροζωία αποτέλεσε και αποτελεί το τελικό ζητούμενο της ιατρικής επιστήμης. Τα αποτέλεσμα των διαχρονικών αυτών επιστημονικών προσπαθειών που αφορούν τα πεδία της βασικής έρευνας, της κλινικής έρευνας, της επιδημιολογίας, αλλά και πολλών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και συναφών επιστημών, έχουν συμβάλει στην εκρηκτική αύξηση του μέσου χρόνου ζωής των κατοίκων του πλανήτη. Σε αυτόν τον τομέα, η χώρα μας έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα αρχίζοντας από την περιγραφή της αξίας της μεσογειακής διατροφής στην μακροζωία και φθάνοντας στην εξελισσόμενη επιδημιολογική μελέτη (μελέτη ‘ΙΚΑΡΙΑ’) που διενεργείται σε μία από τις πέντε ‘μπλε ζώνες’ της γης με τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροβιότητας, το νησί της Ικαρίας. Στα πλαίσια αυτά, το Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, έχει διοργανώσει τα τελευταία χρόνια σειρά ετήσιων συνεδρίων για την μακροζωία. (Συνεχίστε παρακάτω…)

Κωνσταντίνος Γκατζούλης, Ιωάννης Παρασκευαίδης
Ιωάνα Ζάγκλη, Δημήτριος Ζάγκλης
Δήμητρα Βαβλούκη, Ευστάθιος Παρχαρίδης, Παναγιώτα Πιέτρη
Καθηγητής Μ. Πουλέν (M. Poulain)
Θεοδόσιος Πελεγρίνης

Χορηγός του Διεθνούς Συνεδρίου «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» ήταν τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής, MediΠΡΙΝΟΥ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts