Λονδίνο: Ο τρόμος επέστρεψε – Φορτηγό παρέσυρε πεζούς κοντά σε τζαμί

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός του νέου περιστατικού που συγκλονίζει το Λονδίνο. Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το περιστατικό αντιμετωπίζεται «ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα» καθώς στις έρευνες συμμετέχει και η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
«Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που ανακοίνωσε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού.
Συνελήφθη ο οδηγός του βαν – Φώναζε: «θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους»
Η αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης ότι για το περιστατικό συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του βαν, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος. Ο οδηγός φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να φώναζε «θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους», με το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας να αναφέρει στο Twitter ότι ο 48χρονος παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από κοινωνικό κέντρο στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στην οδό Seven Sisters.
Δείτε τη στιγμή της σύλληψης

Η αστυνομία είπε ότι δέχτηκε μία κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπική ώρα (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.

Αυτό είναι το βαν της επίθεσης

Δείτε live εικόνα από το Ruptly TV

Δείτε live εικόνα από το Sky News

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg

Οι πρώτες αντιδράσεις της Τερέζα Μέι και του Τζέρεμι Κόρμπιν
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης, όταν ένα μικρό φορτηγό βαν έπεσε σε άτομα κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, BBC, Sky News, Evening Standard, Twitter, newsbomb.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts