Ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο χρυσά Rolex: Ξέρετε γιατί;

Επαναστάτης και δικτάτορας, ανάλογα φυσικά πως τον βλέπει κανείς. Ο Φιντέλ Κάστρο, ο πατέρας της κουβανέζικης επανάστασης πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ένας από τους διασημότερους επαναστάτες της ιστορίας και ο τελευταίος που ενσάρκωσε ως το τέλος την κομμουνιστική ουτοπία, εις βάρος των πολιτών της Κούβας.
Ποιο ήταν το κοινό σημείο ανάμεσα στον Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα; Τα Rolex που φορούσαν αυτοί οι μπουρζουά επαναστάτες στο χέρι. Δύο ο πρώτος, ένα Daydate και ένα Submariner, ένα ο δεύτερος, ως τον θάνατό του.

Γιατί φορούσε δύο ρολόγια Rolex μαζί, στο ίδιο χέρι; Κανείς δεν έχει δώσει ποτέ σίγουρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μιλάμε μόνο με υποθέσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι:

  • Παίρνοντας την εξουσία, οι επαναστάτες κράτησαν για τον εαυτό τους τα χλιδάτα αποκτήματα που άφησαν πίσω τους οι κακοί αμερικανοί καπιταλιστές. Λάφυρα πολέμου και αναμνηστικά μιας ιστορικής νίκης.
  • Τα φορούσε για να προβοκάρει. Δύο πολυτελή πανάκριβα ρολόγια, την ίδια ώρα που μιλούσε για επανάσταση.
  • Φορούσε τα δύο ρολόγια για να βλέπει την ώρα Αβάνας και την ώρα Μόσχας, ώστε να δείχνει ότι παρά την δέσμευσή του στη Σοβιετική Ένωση, παραμένει πιστός στις αξίες της Κούβας.

 

 

Διαβάστε επίσης:
Φεύγει για Κούβα ο Αλέξης Τσίπρας

 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts