Πέθανε το γηραιότερο πάντα στον κόσμο!

Πριν από μερικές μέρες πέθανε το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία. Η Jia Jia πέρασε την τελευταία μέρα της στο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, όπου έμενε τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής της. Στα 38 (114 ανθρώπινα χρόνια), είχε ξεπεράσει κατά πολύ το φυσικό προσδόκιμο ζωής των πάντα και για το λόγο αυτό έγινε ένα είδος εθνικής διασημότητας, με αποτέλεσμα ο θάνατός της να προκαλέσει μεγάλη λύπη στους ντόπιους. Η Jia Jia ήρθε για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ το 1999. Αυτή και ο σύντροφός της ο An An, τώρα 30 ετών, έκαναν αίσθηση με την άφιξή τους.

Τα πάντα συνήθως δεν ζουν πέρα από την ηλικία των 20 ετών στην άγρια φύση, ενώ οι ειδικοί λένε ότι η μακροζωία της είναι απόδειξη της αφοσίωσης και της φροντίδας που έλαβε στο Πάρκο. Η ίδια εμφάνισε ασθένειες της ηλικίας της, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αρθρίτιδα και καταρράκτη, ενώ ξαφνικά έχασε βάρος αφού περιορίστηκε η όρεξή της. Ο πρόεδρος Leo Kung του Ocean Park είπε: «Ήταν ένα μέλος της οικογένειάς μας που πέρασε 17 υπέροχα χρόνια με τους ανθρώπους εδώ που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!”…

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts