Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 23χρονου στα Ανώγεια

Η δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη στα Ανώγεια συγκλόνισε την Κρήτη. Ο νεαρός έπεσε νεκρός από πυρά συγγενικού του προσώπου με το κίνητρο της δολοφονίας να είναι οι κτηματικές διαφορές. Αμέσως, όλοι εξέφρασαν φόβους για βεντέτα.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (12.04.2017) έγινε γνωστό πως παραδόθηκε στις αρχές ένας 54χρονος άνδρας. Είπε πως θέλει να παραδοθεί για να λογοδοτήσει για το θάνατο του άτυχου Μανώλη κατά τη διάρκεια καυγά για τα κτήματα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό το φόβο αντιποίνων από συγγενείς του θύματος, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας τον μεταφέρει στο Ρέθυμνο για να οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Οι λεπτομέρειες της παράδοσης του 54χρονου είχαν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή με στόχο να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα του δράστη. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην πλευρά του δράστη και την αστυνομία προκειμένου να του δοθούν εγγυήσεις για την ασφαλή παράδοσή του.

Άλλωστε, από τη Μεγάλη Τρίτη, ο 54χρονος είχε διαμηνήσει, μέσω του συνηγόρου του, Γιώργου Κοκοσάλη, την πρόθεσή του να παραδοθεί. Άφησε να περάσει το πρώτο 48ωρο μετά το φονικό και μετά παραδόθηκε στις αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την παράδοση του 54χρονου σχεδιάστηκε επίσης και η εμφάνιση του 21χρονου γιου του στις αστυνομικές Αρχές, καθώς βρισκόταν και εκείνος στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου Μανώλη Στρατάκη. Ο χρόνος της εμφάνισης και ο τόπος παράδοσής του παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό ως αργά το βράδυ της Τρίτης. Έτσι, δεν κοινοποιήθηκε ο τόπος εμφάνισης του 54χρονου, προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση από μέλη της οικογένειας του θύματος.

Το χρονικό

Η δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη έγινε την περασμένη Κυριακή. Με όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, ο 23χρονος έπεσε νεκρός μετά από διαπληκτισμό με συγγενείς του για κτηματικές διαφορές. Ο νεαρός βρισκόταν σε βοσκοτόπι και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ήταν ο πατέρας του, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς.

Οι δράστες διέφυγαν αλλά στο σημείο η αστυνομία βρήκε τρεις κάλυκες από τρία διαφορετικά όπλα και η αστυνομία πιστεύει ότι στο σημείο της δολοφονίας βρίσκονταν πέντε άτομα. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπεσαν κι άλλοι πυροβολισμοί, αλλά οι δράστες να μάζεψαν τους κάλυκες πριν διαφύγουν.

Σύμφωνα με κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ένα 45άρι όπλο, ένα 9άρι και ένα καλάσνικοφ. Το καλάσνικοφ και το 9άρι δε βρέθηκαν στο σημείο. Εκτιμάται ότι το θανάσιμο τραύμα προήλθε από το καλάσνικοφ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου δύο ώρες πριν από τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μέσα στα Ανώγεια μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών. Δύο ώρες αργότερα, ο 54χρονος, που φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη του φονικού, και ο γιος του βρίσκονταν στο μαντρί τους. Από εκεί περίπου στις 4 το απόγευμα φαίνεται να ξεκίνησαν την κατάβασή τους για να φτάσουν στη στάνη του θύματος.

Στη διαδρομή, περίπου 1 χλμ. πριν από τη στάνη που βρισκόταν ο 23χρονος μαζί με τα δύο αδέλφια του. Στο δρόμο προς τη στάνη της οικογένειας Στρατάκη, ο 54χρονος με τον 21χρονο γιο του, συνάντησαν τον πατέρα του θύματος. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο πατέρας του 23χρονου φέρεται να είχε δει όπλα μέσα στο αυτοκίνητο του 54χρονου του παραδόθηκε.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τον πατέρα του θύματος να τηλεφωνεί στους γιούς του, για να τους ειδοποιήσει πως κατευθύνονται προς το μέρος τους ο 54χρονος και ο γιος του και πως είναι οπλισμένοι. Λίγη ώρα αργότερα, ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Με πληροφορίες από neakriti.gr και cretalive.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts