Ρόδα είναι και… δεν γυρίζει!

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί απ΄ότι καταλαβαίνουμε. Δηλαδή τόσο καιρό ακούμε παντού στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στους δρόμους, διαβάζουμε παντού για αυτή την περιβόητη ρόδα στο Σύνταγμα που θα λειτουργήσει από τα Χριστούγεννα δωρεάν για το κοινό την περίοδο των γιορτών και έπειτα με ένα συμβολικό ποσό έως τα τέλη Φλεβάρη και ρόδα δεν βλέπουμε να λειτουργεί.

Εμείς, ομολογούμε την αμαρτία μας και παραδεχόμαστε ότι πήγαμε κιόλας να τη δούμε από κοντά. Τόση συζήτηση και να μην ξέρουμε περί τίνος πρόκειται; Τι γίνεται όμως με τη ρόδα επιτέλους; Βγαίνει η χρονιά κι αυτή όχι μόνο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αλλά χθες το βράδυ άρχισαν να αφαιρούν βαγόνια λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ελλείψεις στα έγγραφα ασφαλείας τύπου TUV είναι η αιτία που αντί οι Αθηναίοι να βλέπουν την πόλη τους από ψηλά, επιδίδονται σε… ασκήσεις φαντασίας για το τι θα δουν όταν η ρόδα παρατήρησης των 40 μέτρων που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος τεθεί σε λειτουργία.

Ορίστηκε λοιπόν  νέος έλεγχος και νέα συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου της Αθήνας για τις ημέρες που διανύουμε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων:

«Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ’ αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts