Ρώσος «τζογαδόρος» πίσω από την βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Ένας 28χρονος Ρώσος που ήθελε να βγάλει κέρδος από την πτώση των μετοχών της γερμανικής ομάδας φαίνεται πως είναι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο πούλμαν της ομάδας, από την οποία τραυματίστηκε ο Ισπανός αμυντικός των Βεστφαλών, Μαρκ Μπάρτρα. Σύμφωνα με το Spiegel, το πρωί της Παρασκευής (21.04.2017), μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη Βάδη – Βυτεμβέργη, συνελήφθη ο Sergej W., από την περιοχή του Τούμπιγκεν.

Ο 28χρονος Ρώσος, σύμφωνα με το Spiegel, έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τη γερμανική ομάδα και το δωμάτιό του είχε… θέα στο σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Κίνητρό του; Ήθελε να “σορτάρει” 15.000 μετοχές της Ντόρτμουντ, να ρίξει δηλαδή την τιμή τους και στη συνέχεια να ποντάρει σε αυτές για να κερδίσει χρήματα. Όπως και έκανε…

Ο ύποπτος είχε μπει στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών εδώ και μια εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούσαν και μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή αστυνομικών που ασχολούνται με οικονομικά εγκλήματα και ξέπλυμα χρήματος.

Όπως αναφέρει το Spiegel, οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο 28χρονος είχε στόχο να σκοτώσει ή να τραυματίσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έτσι, η μετοχή της ομάδας να έπεφτε δραματικά, εκείνος θα πόνταρε σε 15.000 μετοχές της και θα έβγαζε εκατομμύρια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση στα γερμανικά χρονικά.

Ο 28χρονος είχε κλείσει το δωμάτιο στο ξενοδοχείο από τον Μάρτιο και είχε ζητήσει να έχει θέα στο σημείο όπου στη συνέχεια έγινε η επίθεση. Πιθανολογείται πως από το δωμάτιό του πυροδότησε τις τρεις βόμβες που είχε τοποθετήσει. Ο δεύτερος και πιο ισχυρός από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όμως, είχε τοποθετηθεί σε σημείο τέτοιο, που όταν εξερράγη, δεν προκάλεσε τη ζημιά την οποία είχε φανταστεί ο κατασκευαστής του.

Στη συνέχεια, είχε επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει τις αρχές, με “προκηρύξεις” για την ανάληψη ευθύνης από ισλαμιστές ή και από αντιφασίστες. Αλλά έπεσε στην ίδια του την παγίδα και πλέον κατηγορείται για 20 απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Πηγή: Spiegel

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts