Σκηνικό πολέμου στο Μενίδι: Καίγονται σπίτια στον καταυλισμό – Με πυροβολισμούς απαντούν οι Ρομά

Μεγάλη φαίνεται πως θα είναι η αποψινή νύχτα στο Μενίδι αφού στην περιοχή επικρατεί κυριολεκτικά ένα χάος. Ορισμένοι κάτοικοι κατάφεραν να περάσουν το μπλόκο των ΜΑΤ και να περάσουν στον καταβολισμό βάζοντας φωτιά σε δυο σπίτια, το ένα στην Μπόσδα (στο ισόγειο) και το άλλο στην οδό Αρτεμιδος όπου έπιασε φωτιά η αυλή. Κάτοικοι φαίνεται πως εμπόδισαν την πυροσβεστική να προσεγγίσει το σημείο, όμως τελικώς η φωτιά κατασβήστηκε. Στο σημείο επιχείρησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα.
Μάλιστα ακούστηκαν και πυροβολισμοί από καραμπίνες, με τους Ρομά να απαντάνε στους κατοίκους που εισήλθαν στον καταυλισμό.
Μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς έχουν γίνει πέντε προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Αυτή την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία στην περιοχή, αλλά η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς στην είσοδο του οικισμού παραμένουν ακόμα περίπου 150 άτομα, ενώ από την άλλη πλευρά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 Ρομά. Ανάμεσά τους είναι παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενη συμπλοκή.

Διαβάστε επίσης:

Athens Pride 2017: Ήμασταν εκεί! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Athens Pride (ΦΩΤΟ)

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts