Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κάλαμο – Καπανδρίτι

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν καθώς η ένταση των ανέμων συμβάλει σε διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Από το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε δασική έκταση στον Κάλαμο, επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, έντεκα μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 6 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς αυτήν την ώρα δεν φυσάει στην περιοχή αλλά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενισχυθούν οι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ειδικότερα, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts