Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας

Είναι πολλά τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών και το κακό είναι πως παρόλο που κάποιοι έχετε μεγαλώσει αρκετά δεν τα αναγνωρίζετε ως λάθη και συνεχίζετε να τα κάνετε. Ποια είναι αυτά;

  • Δεν βρέχουμε την οδοντόβουρτσα ή την οδοντόκρεμα. Στόχος μας είναι να  κολλήσουμε την οδοντόκρεμα πάνω στα δόντια απευθείας, τα οποία με τη σειρά τους θα απορροφήσουν συστατικά από αυτή.
  • Δεν πιέζουμε την οδοντόβουρτσα πολύ πάνω στα δόντια και τα ούλα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φθείρουμε τα δόντια μας. Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να δουλεύει στα δόντια και τα ούλα με ελαφριά πίεση.
  • Δεν σταματάμε να βουρτσίζουμε αν κάποιο σημείο του ούλου ματώνει. Το μάτωμα των ούλων κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος υποδηλώνει πιθανή ουλίτιδα. Ό,τι ματώνει να το βουρτσίζετε περισσότερο. Τα υγιή ούλα δεν ματώνουν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο μας.
  • Δεν βουρτσίζουμε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών κάθετα με αυτά!  Όπως όταν θέλουμε να τρίψουμε ένα ξύλο, χωρίς να το καταστρέψουμε, έτσι και τα δόντια έχουν φορά βουρτσίσματος και αυτή είναι από τα ούλα προς τα δόντια και όχι κάθετα.
  • Δεν ξεπλένουμε δυνατά και γρήγορα το στόμα μας. Η οδοντόκρεμα ξεπλένεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα τα δόντια να μην προλαβαίνουν να απορροφήσουν το φθόριο.
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts