Το ΔΝΤ θέλει τα καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους

Πολύ καλά διαβάσατε. Το ΔΝΤ θέλει τα καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους.

Η απαίτηση αυτή, έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση την Παρασκευή, με ηλεκτρονικό μήνυμα,  όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Ταμείο ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετικό νόμο μέσα στον Δεκέμβριο. Οι εκπρόσωποι το ΔΝΤ μάλιστα τόνισαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Όσον αφορά στην ελληνική πλευρά, η απάντηση ήταν αρνητική, με το υπουργείο Οικονομικών να προβάλλει το επιχείρημα ότι επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική.

Σε αυτές τις περιοχές, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ΥΠΟΙΚ ο μέσος όρος που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι 38,6.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts