Το ειρωνικό σχόλιο του διάσημου ιστορικού για τον Βαρουφάκη στον αέρα

Ο καταξιωμένος Σκωτσέζος ιστορικός, Νάιλ Φέργκισον, συζήτησε στον αέρα του Channel 4 την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είναι μια πρόκληση δηλητήριο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπενίτο Μουσολίνι κάποτε μίλησε για τους ξεχασμένους πολίτες της Ιταλίας, όπως έκανε και ο Αδόλφος Χίτλερ. Εμείς αυτό που φέραμε στους Έλληνες πολίτες ήταν μία μετριοπαθής πρόταση για να σταματήσει ο κύκλος του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Βαρουφάκης με την δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι «ο παραλληλισμός του Τραμπ με τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ θα δυσαρεστείσαι πολλούς». Τότε ο Βαρουφάκης απάντησε:

«Δεν είμαι εδώ για να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός. Αυτό ήταν πάντα ένα από τα προβλήματά μου».
Λίγο αργότερα, επενέβη ο ιστορικός Νάιλ Φέργκισον, ο οποίος “άδειασε” τον Βαρουφάκη:

«Ο κύριος Βαρουφάκης είναι οικονομολόγος όχι ιστορικός, άρα εύκολα μπερδεύεται με ιστορικές αναλογίες. Πλέον δεν ζούμε στο 1929, οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης είναι πολύ πιο περιορισμένες. Ίσως όχι για την Ελλάδα που είναι μία μικρή χώρα, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, η σύγκρισή του Τραμπ με τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ είναι ανήκουστη».

 

 

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts