Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου είναι στην….

Μπορεί οι Βολιώτες να δηλώνουν πως έχουν το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, στη Σρι Λάνκα έχουν το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια παγκοσμίως.  Και μπορεί να μην το άναψε ο Σάκης Ρουβάς όμως διεκδικούν το ρεκόρ γκίνες γι΄αυτή τους τη δημιουργία. Το εν λόγω δέντρο έχει ύψος 73 μέτρων, είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και η κατασκευή του στοίχισε 80.000 δολάρια (76.000 ευρώ). Είναι διακοσμημένο με 600.000 λαμπιόνια, ενώ στην κορυφή του στέκεται ένα λαμπερό αστέρι έξι μέτρων.
Το δέντρο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, Κολόμπο, είναι ψηλότερο κατά 18 μέτρα από αυτό το οποίο στήθηκε στην κινεζική πόλη Κουανγκτσόου τη χρονιά που μας πέρασε, καταρρίπτοντας –ανεπισήμως προς το παρόν– το σχετικό ρεκόρ.
Για την κατασκευή του, εκατοντάδες λιμενεργάτες και εθελοντές εργάστηκαν επί τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το Associated Press.
Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος κατασκευής του δέντρου προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία έκανε λόγο για σπατάλη χρημάτων που θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για την ανακούφιση των φτωχότερων οικογενειών.
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο πρωθυπουργός Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε επέμεινε ότι οι πόροι για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου προήλθαν από δωρεές ιδιωτών.

dentro3

sri_lanka-25-12-1

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts