Όργιο φοροδιαφυγής σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες

Οι αποκλίσεις ανάμεσα στα ευρήματα των ελεγκτών και σε όσα δήλωσαν τελικά οι επιχειρηματίες είναι πολύ μεγάλες. Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τέσσερα ξενοδοχεία, τεσσάρων αστέρων και άνω, με περισσότερα από 300 δωμάτια, εμφανίζουν απόκλιση άνω του 1 εκατομ. ευρώ!

Οι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στην Ηλεία.

Οι συγκεκριμένες διασταυρώσεις γίνονται με βάση τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές και συγκεκριμένα την πληρότητα και τις τιμές με βάση τις «μηχανές» αναζήτησης, τα επίσημα site των μονάδων, την τηλεφωνική επικοινωνία των ελεγκτών που εμφανίζονται ως πελάτες προκειμένου να πληροφορηθούν τις τιμές, επίσκεψη στο ξενοδοχείο, ή ενοικιαζόμενο, από τον ελεγκτή και πάλι υπό την «ιδιότητα» του πελάτη που αναζητά την «καλύτερη» τιμή.

Συνολικά ελέγχθηκαν 712 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και εντοπίστηκαν 7 ακραίες περιπτώσεις. Στο μικροσκόπιο του προληπτικού ελέγχου, εκτός από την τετράδα του… εκατομμυρίου, μπήκαν δύο ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και στην Ανατολική Αττική, ενώ περίπτωση υψηλού κινδύνου θεωρείται και μια μονάδα στην Χαλκιδική.

Στις πλέον προκλητικές περιπτώσεις ανήκουν επίσης κάποιοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που ενώ γνώριζαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι της ΑΑΔΕ δήλωσαν μηδενικά έσοδα τον Ιούνιο στις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλαν τον Ιούλιο.

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts