Γλυκό κυδώνι

Αυτή είναι μια συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό κυδώνι.
Μια συνταγή από το Πήλιο!

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό κυδώνια
  • 7 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα
  • λίγο αρμπαρόριζα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Όση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν.
Στη συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι.
Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτηρι μετράμε και την ζάχαρη.
Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια.
Με αυτή τη δοσολογία βγάζουμε 8 ποτήρια κυδώνι και βάζουμε 7 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό.

Πλένουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

Όλα μαζί τα βράζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζεται να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει.
Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο. Αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Όταν κρυώσει μπορείτε να το βάλετε σε βάζο.

Σχόλια

Σχόλια

About Magazinomou Staff 6854 Articles
Η ομάδα του magazinomou.gr