ΣΟΚ: Πυροβόλησαν εξ΄επαφής γνωστό Έλληνα επιχειρηματία

Ο 37χρονος ένας πολλά υποσχόμενος και πετυχημένος Έλληνας επιχειρηματίας βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από προσωπικό των έκτακτων περιστατικών, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς περίπου στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή Γιόρκβιλ. Η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς.  Ο Ματθαίος Στάϊκος πέθανε ακαριαία. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το πιθανό κίνητρο του δράστη. Η νεκροψία έχει οριστεί για σήμερα, Τετάρτη. Ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά, Δημήτριος Αζεμόπουλος με μήνυμα που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δεν έκρυψε το σοκ του για το θάνατο του Μάθιου Στάϊκου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του. Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά. Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο».

Who is who

Ο Ματθαίος Στάικος ήταν Πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά όπου και μεγάλωσε. Πέρασε στο τοπικό πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν να ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile, που διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και έξι χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry.

Με σκληρή δουλειά, ο Ματθαίος Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν στα προϊόντα της BlackBerry.

Το νέο σύστημα πάνω στο οποίο εργαζόταν είναι το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, που χρησιμοποιούν τα κινητά της εταιρίας που κυκλοφόρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο ίδιος προσπαθούσε πάντα να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για το λόγο αυτό μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για ένα χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.

Η ελληνική γλώσσα παρέμενε στη ζωή του καθώς προσπαθούσε όποτε ο χρόνος του το επιτρέπε, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση.

Το 2014 ο Μάθιου έφυγε από την Blackberry και λίγους μήνες αργότερα τον ακολούθησε και ο αδερφός του.

Το 2015 μπήκε στο Συμβούλιο Διευθυντών της Triggerfox και είχε συμβουλευτικό ρόλο ως επικεφαλής της εταιρικής στρατηγικής. Το Triggerfox είναι μια πλατφόρμα “έξυπνων σχέσεων” που βοηθά τους επαγγελματίες να χτίσουν και να διατηρούν ουσιαστικές σχέσεις. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες των επαφών από διάφορες πηγές όπως τηλέφωνο, ημερολόγιο, email σε ένα κοινό κατάλογο επαφών επικεντρώνοντας στους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για τον χρήστη. Επίσης, παρακολουθεί όλα τα κοινωνικά και ενημερωτικά δίκτυα για να παρέχει πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με τις επαφές σας. Η υπηρεσία σας κρατά ενήμερους και σας επιτρέπει να δράτε άμεσα από το κινητό σας.

Διαβάστε επίσης:

Χωρισμός «βόμβα»! Το οριστικό τέλος στη σχέση τους και το unfollow στο Instagram!

Πιο Υπέρλαμπρος Από Ποτέ Ο Λάκης Γαβαλάς! Η Εμφάνιση Με Περικεφαλαία Και Κολιέ Με Δραχμές Και Η Ανακοίνωση Για Το Νέο Επαγγελματικό Βήμα! (Βίντεο)

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts