Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σημαντική κακοκαιρία και τοπικά έντονα φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

-Θράκη:
Τετάρτη 9/11: Με μπόρες και καταιγίδες θα ξεκινήσει η μέρα. Προς το απόγευμα αναμένεται το πέρασμα του ψυχρού μετώπου της κακοκαιρίας (χονδρικά μετά τις 6-7 το απόγευμα). Το ψυχρό μέτωπο θα δώσει ισχυρότατες καταιγίδες στο σύνολο της Θράκης κατά το πέρασμά του. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
-Μακεδονία:
Τετάρτη 9/11: Η Τετάρτη θα είναι η μέρα κορύφωσης της κακοκαιρίας στην Μακεδονία καθώς όλη την ημέρα θα εκδηλώνονται μέτριας έως ισχυρής εντασης βροχοπτώσεις απ’άκρη σε άκρη της Μακεδονίας ενω καταιγίδες, ίσως ισχυρές, εκδηλώνονται σε δυτική και ανατολική Μακεδονία. Η κεντρική Μακεδονία θα βρίσκεται κυρίως στην ζώνη μέτριας βροχόπτωσης με τα ισχυρότερα φαινόμενα να περιορίζονται δυτικότερα και ανατολικότερα της. Η θερμοκρασία στην δυτική Μακεδονία από 10 έως 14 βαθμούς, στην κεντρική από 14 έως 20 βαθμούς και στην ανατολική από 12 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι στα 4-5 μποφόρ.
-Θεσσαλία:
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11: ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΚΟΝΗΣ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΝΟΤΙΟΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΤΙΟΙ 2-3 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ 14-19, ΤΡΙΚΑΛΑ 13-18, ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14-18
ΒΟΛΟΣ 16-21, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 13-17, ΣΟΦΑΔΕΣ 13-19
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 13-18, ΦΑΡΣΑΛΑ 13-18, ΑΓΙΑ 14-19
ΑΓΧΙΑΛΟΣ 15-20.
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟ.
-Δυτική Ελλάδα:
Τετάρτη 9/11: Κορύφωση της κακοκαιρίας στα δυτικά περιμένουμε την Τετάρτη. Θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την δυτική χώρα και τοπικά πιθανώς την Τετάρτη να πέσουν άλλα 100-150 χιλιοστά. Από αργά την νύχτα αναμένεται περιορισμός και παύση των φαινομένων. Η θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι ΔΝΔ στα 4 μποφόρ.
-Νησιά Ιονίου: 
Τετάρτη 9/11: Συνεχίζεται η έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο με σφοδρές βροχές και καταιγίδες.Eξαιτίας της συσσώρευσης του νερού μικροπλημμύρες λόγω υπερχείλισης χειμάρων δεν αποκλείονται καθώς και πιθανές τοπικές ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Μεγάλη προσοχή στους δρόμους λόγω ολισθηρότητας. Από το βράδυ αναμένεται τα φαινόμενα να γίνουν πιο τοπικά. Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι αρχικά ΝΔ στα 6-7 μποφόρ, για να στραφούν απο το απόγευμα σε ΒΔ στα 5-6 μποφόρ.
-Πελοπόννησος:
Τετάρτη 9/11:  Μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε αρχικά στα δυτικά τμήματα της Πελ/νησου. Προς αργά το μεσημέρι αναμένεται το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που θα δώσει γενικευμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο εσωτερικό ΝΔ στα 2-3 μποφόρ, ενώ κοντά στα παράλια ΔΝΔ στα 5-6 μποφόρ.
-Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου:
Τετάρτη 9/11: Η Τετάρτη θα είναι αρχικά μια μέρα συννεφιάς και λίγων τοπικών ασθενών βροχών. Ωστόσο νωρίς το βράδυ αναμένεται να κάνει πέρασμα το ψυχρό μέτωπο τις κακοκαιρίας (περίπου μετά τις 7-8 το βράδυ) οπού και θα δώσει ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι στα 7 μποφόρ, ενώ κατά την προσέγγιση του ψυχρού μετώπου ίσως αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.
-Κυκλάδες:
Τετάρτη 9/11: Η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά που αρχικά δεν θα δίνει κανένα φαινόμενο. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσει και άλλο η συννεφία και αναμένεται πέρασμα καταιγίδων μετά τις 8-9 το βράδυ περίπου. Η θερμοκρασία από 19 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι ΝΝΔ στα 7 μποφόρ.
-Κρήτη:
Τετάρτη 9/11: Συνεχώς αυξανόμενες νεφώσεις απο το ξημέρωμα ενώ θα έχουμε και έναρξη φαινομένων στα δυτικά της νήσου. Δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα ο νομοί Ηρακλείου και Λασιθίου κυρίως στα βορειότερα τους.Θα βρέξει όχι όμως οσο θα επηρεαστούν οι Χανίων και Ρεθύμνης.Ολο το νησί θα είναι νεφοσκεπής κατά την διάρκεια του 24ώρου ενώ όπου υπάρξουν φαινόμενα θα συνοδευτούν σίγουρα απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ πιθανές είναι και οι χαλαζοπτώσεις.
Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ όμως απο το μεσημέρι θα στρέφονται απο δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.Εξασθένηση περιμένουμε απο τα μεσάνυχτα.
Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή κάμψη που το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσουν οι μέγιστες τους 24 βαθμούς ενώ την νύχτα αναμένεται να πλησιάσουν τους 5 βαθμούς στα ορεινά.

-Δωδεκάνησα:

Τετάρτη 9/11: Νεφώσεις και ανοίγματα στον ουρανό κυρίως στα νοτιότερα τμήματα και την Ρόδο καθ όλο το 24ώρο. Μεγάλη πιθανότητα για φαινόμενα απο τα μεσάνυχτα.
Άνεμοι νοτιάδες 7-8 μποφόρ στα βορειότερα και το Καρπάθιο , 6-7 στα νοτιότερα τμήματα.
Θερμοκρασίες :
Βόρεια : 18 – 22°C
Νότια : 19 – 23°C
Υγρασία : 65% – 92%.
-Ν.Αττικής: 
Τετάρτη 9/11: Αυξημένες θυσσανόμορφες νεφώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες, προπομπός της επικείμενης μεταβολής του καιρού. Βαδίζοντας προς τις μεσημβρινές ώρες θα εμφανιστούν και οι πρώτες νεφώσεις σε χαμηλότερα τροποσφαιρικά ύψη. Ραγδαία τις απογευματινές ώρες, ταχύτατα κινούμενες από τα νότια νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης θα κινηθούν προς την Αττική και θα δώσουν μέτριας έντασης βροχοπτώσεις με γρήγορη έναρξη – λήξη. Μετά το σούρουπο, αναμένουμε οργανωμένη διαταραχή να πλήξει το Νομό με καταιγίδες, σύντομης διάρκειας αλλά αυξημένης ισχύος. Θα παρατηρηθεί και ηλεκτρική δραστηριότητα. Γρήγορα μέσα στο βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με λίγες μόνο διάσπαρτες νεφώσεις να “βολτάρουν” στον ουράνιο θόλο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με τις εντάσεις τους να φθάνουν τα 5-6 μπόφορ στα δυτικά, τα 7-8 μπόφορ στα βορειότερ τμήματα. Από τις νυχτερινές ώρες θα στραφούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες θα κυμαίνεται στους 19-20 βαθμούς κελσίου, ενώ τις μεσημβρινές θα αγγίξει τους 24-25 βαθμούς στο κέντρο της πόλης. Τις μεσονύχτιες και μεταμεσονύχτιες ώρες θα παρουσιάσει αξιόλογη πτώση. Ως εκ τούτου αναμένουμε κατά μέσον όρο 12-15 βαθμούς στα βόρεια τμήματα, 14-17 βαθμούς στα υπόλοιπα.
-Ν.Θεσσαλονίκης:
Τετάρτη 9/11: Η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και μπόρες μέτριας έντασης. Προς το μεσημέρι δεν αποκλείεται και πολύ τοπική καταιγίδα. Απο το βράδυ αναμένεται σταδιακή βετίωση του καιρού. Η θερμοκρασία από 18 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι στα 4-5 μποφόρ, για να εξασθενήσουν απο το απόγευμα στα 2-3 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις.
tetarti-9-11-2016
auto-2-tetarti
Πηγή: wifinews.gr
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts