Έρημη χώρα: Οι ρόλοι και οι περιλήψεις των 4 πρώτων επεισοδίων

H «Έρημη χώρα», η νέα καθηλωτική μίνι σειρά 8 επεισοδίων της ΕΡΤ, η πρώτη σε παραγωγή ERTFLIX, μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο ERTFLIX.

Από Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, είναι ήδη διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ τα πρώτα τέσσερα επεισόδια, ενώ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα ανεβούν και τα άλλα τέσσερα.

Γνωρίστε τους κεντρικούς ήρωες της σειράς….

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ (Γιώργος Κέντρος)

Ένας φιλήσυχος αγρότης και τρελά ερωτευμένος με τη Μάρθα, τη γυναίκα του, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει όταν εκείνη δολοφονείται μέσα στο αγρόκτημά τους. Έκτοτε, ο 70χρονος Λουκάς κλείνεται στον εαυτό του και, εκτός από έναν παιδικό του φίλο, δεν επιθυμεί να δει κανέναν, ούτε τον γιο του. Οπλοφορεί διαρκώς και κάθε τόσο ανεβαίνει στο βουνό με το άλογό του. Δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία, ζει σαν ερημίτης που έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του, χωρίς κανείς, ωστόσο, να έχει στοιχεία για να τον κατηγορήσει και χωρίς κανείς να τολμά να τον πλησιάσει. Την εγγονή του, την Εύα, κόρη του γιου και της Ρουμάνας νύφης του, δεν την έχει δει ποτέ.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ (Δανάη Σκιάδη)

Η 40χρονη Μαρίνα μεγάλωσε με τη μητέρα της, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της, που διεκδικούσε να βλέπει συχνότερα. Επέλεξε να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός, με ειδίκευση στους ανηλίκους, προκειμένου να προσφέρει όσα δεν της προσφέρθηκαν στο οικογενειακό της περιβάλλον. Οι σχέσεις που ανέπτυξε στην πορεία της ζωής της ενίσχυσαν αυτό το βαθύ αίσθημα μοναξιάς και εγκατάλειψης. Στην αρχή της ιστορίας μας, βρίσκουμε τη Μαρίνα να έχει χάσει τον πατέρα της και να έχει εγκαταλείψει έναν αποτυχημένο γάμο, γεγονός που την οδηγεί στην πόρτα της κατάθλιψης.

ΜΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (Γιώργος Καραμίχος)

Ο ψύχραιμος 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων Μάνος Σωτηρίου εκφράζει το ανθρώπινο πρόσωπο του δικαστικού, που δεν κρύβει την ευαισθησία του για τον κόσμο των «χαμένων» παιδιών. Εκπέμποντας μια σταθερή αύρα ηρεμίας και ωριμότητας, φέρει την εικόνα μιας συγκροτημένης προσωπικότητας, που σε πείθει ότι το βλέμμα του δεν είναι επικριτικό, ότι μπορεί να χωρέσει και το καλό και το κακό δίχως να βιαστεί να δικάσει. Η φαινομενική του, όμως, ηρεμία πολύ συχνά διαταράσσεται από τις δυσκολίες στον γάμο του, αφού με τη γυναίκα του αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί ύστερα από πολλές προσπάθειες. Το κλίμα μες στο σπίτι αρχίζει να γίνεται νευρωτικό, γεγονός που θα αποκαλύψει πλευρές της σχέσης αλλά και του ίδιου τους του εαυτού, που ούτε οι ίδιοι είχαν συνειδητοποιήσει ποτέ.

ΕΥΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ (Άννα Μαρία Μαρινάκη)

Η 11χρονη Ελληνορουμάνα Εύα πάσχει από εκλεκτική αλαλία, μια αγχώδη διαταραχή που επηρεάζει την ομιλία, με αποτέλεσμα να μιλάει μόνον όπου το ένστικτό της το υπαγορεύει. Μιλάει στη μητέρα της, αλλά όχι στον πατέρα της. Η σχέση των γονιών της περνά κρίση καιρό τώρα και μέσα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η Εύα γίνεται πολλές φορές μάρτυρας οικογενειακής έντασης και βίαιης συμπεριφοράς, κυρίως από την πλευρά του πατέρα της. Ζει αρκετά συχνά κλεισμένη στον εαυτό της, της αρέσει να ζωγραφίζει άλογα, πλάθοντας μια φανταστική ελευθερία, αλλά και μια ζωική δύναμη που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο η άμυνά της για να επιβιώσει, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της.

Όσα θα παρακολουθήσετε στα πρώτα τέσσερα επεισόδια…

Επεισόδιο 1ο: «Σταυροδρόμια»
Η δολοφονία της γυναίκας του, δώδεκα χρόνια πριν, μεταμόρφωσε τον Λουκά, έναν φιλήσυχο αγρότη, σ’ έναν μισάνθρωπο που οπλοφορεί και είναι ύποπτος για μια σειρά από ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις ανθρώπων της νύχτας. Η σχέση του με τον γιο του και τη Ρουμάνα νύφη του είναι ανύπαρκτη, όπως και με την εγγονή του, την 11χρονη Εύα, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια της ομιλίας και δεν την έχει δει ποτέ. Μια δραματική συγκυρία, όμως, θα συνδέσει τους δρόμους του Λουκά και της Εύας με τους δρόμους της Μαρίνας, μιας ευαίσθητης κοινωνικής λειτουργού, και του Μάνου, ενός εισαγγελέα ανηλίκων με προβληματική οικογενειακή ζωή, καθώς ένα δυστύχημα θα αλλάξει καθοριστικά τις ζωές όλων τους.

Επεισόδιο 2ο: «Πουθενά»
Μετά τον θάνατο των γονιών της, ο Μάνος και η Μαρίνα καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη της Εύας. Η Μαρίνα αρχίζει να ερευνά το σκοτεινό προφίλ του Λουκά, που, για ακόμη μια φορά, εμπλέκεται σ’ ένα βίαιο επεισόδιο. Όταν η Μαρίνα πηγαίνει να τον συναντήσει, εκείνος αρνείται κάθε επαφή με την Εύα. Παράλληλα, η γιαγιά και ο παππούς της Εύας στη Ρουμανία, θύματα της πολύχρονης ρουμανικής οικονομικής κρίσης, συγκρούονται για την κηδεμονία της εγγονής τους, κι ενώ ένα γραφειοκρατικό και νομικό θρίλερ ξεκινά για το άγνωστο μέλλον της Εύας, η Μαρίνα αποφασίζει να παίξει ένα παράτολμο παιχνίδι.

Επεισόδιο 3ο: «Η καρδιά του φωτός»
Ο Λουκάς αιφνιδιάζεται από την εμφάνιση της Εύας στο αγρόκτημα, αλλά αρνείται κάθε πιθανότητα να την αναλάβει. Ο Μάνος προσπαθεί να βρει λύση, αλλά η Μαρίνα, κόντρα σε όλους όσοι θεωρούν τον Λουκά έναν αντικειμενικά ακατάλληλο κηδεμόνα, επιμένει ότι η μόνη σωτηρία της Εύας, αλλά και του Λουκά, είναι να βρεθούν μαζί. Κι ενώ η Ρουμάνα γιαγιά της αποφασίζει να τη διεκδικήσει, η Εύα ζει με το άγχος του μετέωρου μέλλοντός της κι αρχίζει να εκδηλώνει ανησυχητική συμπεριφορά. Στην κοινωνική υπηρεσία, η Μαρίνα δέχεται επίθεση για τη στάση της κι ενώ όλα δείχνουν το αδιέξοδο, ο Λουκάς, κλονισμένος από την πρώτη του επαφή με την Εύα αλλά και την επιμονή της Μαρίνας, αποφασίζει να αλλάξει γνώμη. 

Επεισόδιο 4ο: «Καινούργια ζωή»
Η Εύα ονειρεύεται το αγρόκτημα του παράξενου «άγνωστου» παππού της, ενώ η Μαρίνα επισκέπτεται ξανά τον Λουκά, για να τον πείσει. Ο μοναδικός του φίλος, ο Στέλιος, τον πιέζει κι εκείνος να δεχτεί την Εύα για λίγες ημέρες και η σκληρή καρδιά του Λουκά δείχνει να μαλακώνει. Κι ενώ οι πάντες ανησυχούν γι’ αυτό το παράδοξο πείραμα, ο Λουκάς αποδέχεται την προσωρινή επιμέλεια, κι έτσι η Μαρίνα με τον Μάνο πηγαίνουν την Εύα στο αγρόκτημα. Η Εύα κοιτάζει με δέος τον παππού της, εκείνος στέκεται αμήχανος απέναντί της και καθώς η Μαρίνα αποφασίζει να μείνει λίγες ημέρες για να τους βοηθήσει, ανακαλύπτει πως κάτι σκοτεινό βρίσκεται στην αλλαγή στάσης του Λουκά.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ

Η ιστορία…

Η οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας.

Εύα, μια 11χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 70χρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά,  άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά και βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο της γονείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.

Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί.

Η Μαρίνα, αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Η τύχη ενός παιδιού χωρίς οικογένεια στα χέρια ανθρώπων που αναζητούν τη «χαμένη» οικογένεια.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) και οι Ρουμάνοι ηθοποιοί Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ).
Συμμετέχουν οι: Ντίνα Αβαγιανού, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Αδελαΐδα Κατσίδε, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Εφη Σισμανίδου, Αγγελική Μαρίνου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Φωτογραφία: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Ενδυματολόγος: Aisha Diri
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Ήχος: Θεόφιλος Μποτονάκης
Μοντάζ: Σταύρος Σπανός
Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Παραγωγή: ERTFLIX
Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Οργάνωση παραγωγής: Ελισάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη – NEEDaFIXER

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts