Έτσι μπορείτε να μπλοκάρετε κάποιον στο Viber χωρίς να σας καταλάβει

Viber: Το μπλοκάρισμα είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Αν πρόκειται για κάποιον γνωστό σας που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο, μάλλον δεν θέλετε να τον προσβάλλετε.  Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς να τον αποκλείσετε χωρίς να το γνωρίζει.

Τι συμβαίνει όταν αποκλείσετε ένα άτομο στο Viber

Πριν προχωρήσετε και μπλοκάρετε κάποιον στο Viber, είναι καλό να ξέρετε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Πιθανότατα δεν σας απασχολεί το μπλοκάρισμα ενός άγνωστου αριθμού, επειδή δεν γνωρίζετε το άτομο πίσω από αυτό. Τι γίνεται με τους ανθρώπους που γνωρίζετε;

Όταν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ειδοποιηθούν ότι τους αποκλείσατε.

Εδώ είναι τι συμβαίνει με όσους έχετε αποκλείσει:

  1. Δεν είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσουν με εσάς με κανέναν τρόπο,  είτε με μήνυμα κειμένου ή καλώντας σας.
  2. Δεν μπορούν πλέον να δουν αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι.
  3. Οποιαδήποτε αλλαγή προφίλ που κάνετε θα είναι αόρατη σε αυτούς.
  4. Ένα άτομο που αποκλείσατε δεν μπορεί να σας προσθέσει σε οποιαδήποτε ομαδική συνομιλία στο Viber.
  5. Ωστόσο, αν είστε ήδη μέρος της ίδιας ομαδικής συνομιλίας, θα βλέπουν όλα τα μηνύματα που γράφετε.

Παρόλο που η αποκλεισμένες επαφές δεν θα λάβουν ειδοποίηση, ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τους αποκλείσατε αν προσπαθήσουν να σας καλέσουν ή να στείλουν μηνύματα. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να υποθέσουν ότι είστε προσωρινά μη διαθέσιμος. Ωστόσο, τα μηνύματά τους δεν θα επισημανθούν ποτέ ως “παραδοθέντα” ή “εμφανισμένα”. Με την πάροδο του χρόνου, θα συμπεράνουν πιθανώς ότι τους αποκλείσατε ή σταματήσατε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Δυστυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να ελέγξουν εάν το Viber σας εξακολουθεί να είναι ενεργό – για παράδειγμα, μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα από έναν νέο αριθμό. Δεν μπορείτε να αποκρύψετε ή να αρνηθείτε εντελώς ότι έχετε αποκλείσει κάποιον.

Πώς να αποκλείσετε έναν άγνωστο αριθμό στο Viber

Ας δούμε τι συμβαίνει όταν ένα άτομο σας στέλνει μηνύματα από άγνωστο αριθμό. Θα ειδοποιηθείτε για το μήνυμα στην κορυφή της οθόνης σας με την φράση “Ο αποστολέας δεν βρίσκεται στην λίστα επαφών σας”

 Η ειδοποίηση θα σας δώσει τις ακόλουθες επιλογές:

  1. ΠΡΟΣΘΗΚΗ στις επαφές
  2. Αποκλεισμός και αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων – Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα bots. Με βάση την αναφορά spam, το Viber μπορεί να αποκλείσει αυτόν τον αριθμό.
  3. Αποκλεισμός – Εάν λάβετε ένα μήνυμα που είναι ανεπιθύμητο, μπορείτε απλά να αποκλείσετε τον λογαριασμό από τον οποίο αποστέλλεται.

Τώρα, λίγα λόγια σχετικά με τον αποκλεισμό γενικά.

Πώς να αποκλείσετε μια υπάρχουσα επαφή στο Viber

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκλείσετε μια επαφή στο Viber. Μπορείτε να το κάνετε απευθείας από ένα παράθυρο συνομιλίας ή να χρησιμοποιήσετε τη λίστα αποκλεισμού.

Τρόπος χρήσης της λίστας αποκλεισμού

Η λίστα αποκλεισμού είναι μια λειτουργία στο Viber, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις επαφές που έχετε αποκλείσει σε μια θέση. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα άτομα στη λίστα ή να τα ξεμπλοκάρετε αν αλλάξετε γνώμη. Εδώ είναι πώς να το κάνετε:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Viber.

2. Αγγίξτε την επιλογή Περισσότερα στο κάτω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στις επιλογές.

3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

4. Στη συνέχεια, πατήστε στο Ιδιωτικό απόρρητο.

Επιλέξτε τη λίστα Block.

Στην επάνω δεξιά πλευρά θα δείτε ένα εικονίδιο + (Προσθήκη).

Όταν το πατήσετε, θα ανοίξει ένα παράθυρο επιλογής και μπορείτε να επιλέξετε ποια επαφή θα μπλοκάρετε.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε χειροκίνητα πληκτρολογώντας το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου τους. Αν το κάνετε με αριθμό, μην ξεχνάτε τον διεθνή κωδικό κλήσης.

Πληροφορίες απο texnikos-ipologiston

Σχόλια

Σχόλια

About Magazinomou Staff 6797 Articles
Η ομάδα του magazinomou.gr