«Έχουν βρεθεί και δεν είναι ζωντανοί! Βλέπουμε ανθρώπους να…» – Συγκλονίζει η Μαρία Εκμεκτσίογλου για τον σεισμό στην Τουρκία

Στην εκπομπή «Δεκατιανοί» μίλησε το πρωί του Σαββάτου 11/2 η γνωστή μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου η οποία φυσικά αναφέρθηκε στις τραγικές εικόνες στην Τουρκία, μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό.

Η ίδια να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως παραμένει στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο επικοινωνεί διαρκώς με τους φίλους και συνεργάτες της που βρίσκονται στην Τουρκία.

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της Μαρίας Εκμεκτσίογλου για την Τουρκία

«Δυστυχώς κάποιοι έχουν βρεθεί και δεν είναι ζωντανοί. Με τους περισσότερους δεν έχουμε επαφή, τα τηλέφωνα πλέον δεν λειτουργούν. Κάποιες στιγμές υπάρχουν ελπίδες γιατί πριν από λίγο, μετά από 122 ώρες, έβγαλαν μία κυρία 70 χρονών, μέσα από τα χαλάσματα,

Βγάλανε μία έγκυο ζωντανή, μετά από 111 ώρες. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όπως λένε πάντα και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι χάσαμε φίλους μας, συγγενείς μας. Βλέπουμε ανθρώπους να σκάβουν με τα χέρια τους, να ανοίγουν τρύπες για να βγάλουν έναν ζωντανό άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Η έκταση της καταστροφής από τον σεισμό στην Τουρκία

Ο μέχρι τώρα απολογισμός από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας (και τον μετασεισμό των 7,5 Ρίχτερ που θα ακολουθούσε εννέα ώρες μετά, περίπου 95 χιλιόμετρα βορειότερα), είναι αν μη τι άλλο σοκαριστικός: Περισσότεροι από 22.000 οι νεκροί, δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι και χιλιάδες τα κατεστραμμένα κτήρια.

«Ενας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Τουρκία σημειώθηκε τη Δευτέρα, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και καταστρέφοντας πυκνοκατοικημένες περιοχές», σημειώνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας μια σειρά από χάρτες στους οποίους αποτυπώνεται η έκταση των περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τις σεισμικές δονήσεις σε νότια και νοτιοανατολική Τουρκία και βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα 24ωρα, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν το έργο της διάσωσης.

Οι περιοχές της Τουρκίας που βρέθηκαν κοντά στο επίκεντρο των δονήσεων ήταν -σε μεγάλο βαθμό- φτωχές και υποβαθμισμένες, ενώ και η βόρεια Συρία που επλήγη είναι μια περιοχή που μετρά ήδη σοβαρές πληγές από τον συριακό εμφύλιο, τις αεροπορικές επιδρομές, τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις των περασμένων ετών.

Σημειώνεται ότι και οι περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσεις φιλοξενούσαν πολλούς Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι -όσοι εξ αυτών έχουν επιβιώσει- τώρα είναι διπλά εκτοπισμένοι.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Οι Πανθέοι: «Προτείνω να μας στη Μέση Ανατολή» – Το λάθος του Ανδρέα διευκολύνει το σχέδιο της Μάρμως

Οι ήρωες απογοητεύονται από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται και κάνουν ασυγχώρητα λάθη με ανυπολόγιστες συνέπειες στο νέο επεισόδιο της δραματικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »