Αδάμ Μπουσδούκος: Η ηλικία, η καταγωγή και ο ρόλος στο Προξενιό της Ιουλίας

Το προξενιό της Ιουλίας: Ποιος είναι ο πολυβραβευμένος Αδαμ Μπουσδούκος, ο οποίος υποδύεται τον Στράτο Ραζίνη στην αγαπημένη σειρά του Alpha;

Στο «Προξενιό της Ιουλίας» υποδύεται τον Στράτο Ραζίνη, ένα γαιοκτήμονα με πολλά στρέμματα στην κατοχή του, που ανέλαβε τα κτήματα μετά τον θάνατο του πατέρα του και το ίδιο θέλει για τον γιο του τον Γρηγόρη. Είναι δυναμικός, έχει κύρος και όλοι τον σέβονται αλλά και τον φοβούνται.

Η ηλικία και η καταγωγή

Ο Αδάμ Μπουσδούκος, γιός Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε το 1974 στην Άλτονα, μια πολυεθνική περιοχή του Αμβούργου. Είναι πατέρας τριών παιδιών στα οποία επιμένει να μιλά στα ελληνικά. Ο ίδιος δηλώνει ότι νιώθει περισσότερο Έλληνας και επισκέπτεται την Ελλάδα όσο πιο συχνά μπορεί.

Η διεθνής καριέρα, τα βραβεία και η σχέση με τον Τουρκογερμανό σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν

Η καριέρα του Αδάμ Μπουσδούκου ως ηθοποιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Ακίν, ο οποίος παρέα με τον Μπουσδούκο παρουσίασε το 1993 το σενάριο της πρώτης του κινηματογραφικής επιτυχίας Ακαριαίο χτύπημα (γνωστό στα ελληνικά και ως Βαθιά, κοφτά, ανθρώπινα) από την εταιρεία παραγωγής Hamburger Wüste Film Produktion γραμμένο σε μπλοκ σερβιτόρου. Με εξαίρεση την Getürkt ο Μπουσδούκος έχει εμφανίσεις σε όλες τις ταινίες του Ακίν.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε με την μικρού μήκους ταινία Sensin – Du bist es! και συνεχίστηκε μεταξύ άλλων με το πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα «Ακαριαίο Χτύπημα» και την βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο ταινία Μαζί ποτέ στη Μπερλινάλε του 2004. Η ερμηνεία του και των άλλων δυο πρωταγωνιστών της ταινίας Ακαριαίο Χτύπημα Μεχμέτ Κουρτουλούς και Αλεξάνταρ Τζοβάνοβιτς βραβεύτηκε με το Μπρούντζινο Λιοντάρι του Διεθνούς Φεστιβάλ του Λοκάρνο της Ελβετίας το 1998 και με το βραβείο Adolf-Grimme 2001.

Κατόπιν είχε διάφορες μικρές εμφανίσεις σε ταινίες του Ακίν όπως π.χ. στην Η Ιουλία τον Αύγουστο (2000) και στο Σολίνο (2002) αλλά και σε διάφορες τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Το 2009 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Κουζίνα με ψυχή, επίσης σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν, αποσπώντας πλήθος θετικών κριτικών για την αυθεντικότητα της ερμηνείας του.

Ο ίδιος αποφεύγει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και δείτε στο βίντεο τι είχε πει για τον ίδιο, η Ελισάβετ Μουτάφη, σε μια σπάνια αναφορά στο όνομά του:

Διαβάστε επίσης:

Το προξενιό της Ιουλίας: Αδάμ Μπουσδούκος: «Ήταν όνειρό μου να δουλέψω στην Ελλάδα»

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts