Γιάννης Φέρτης: Πλήθος κόσμου και επωνύμων στην κηδεία του – Το τελευταίο χειροκρότημα

Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν στο Α’ Νεκροταφείο τον σπουδαίο ηθοποιό. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 14/04 γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους στην κηδεία ήταν η πρώτη του σύζυγος, Ξένια Καλογεροπούλου, η δεύτερη σύζυγός του, Μιμή Ντενίση, η οποία λύγισε, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, Άννα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιάννης Βούρος με την Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Ηρώ Μανέ, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Συντετριμμένη ήταν η σύζυγός του, Μαρίνα Ψάλτη.

Η ζωή και το έργο του Γιάννη Φέρτη

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958 κι έπειτα διέγραψε μια σπουδαία καριέρα στον χώρο του θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν κι άλλα σπουδαία έργα όπως Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, Ο Δικέφαλος Αετός του Ζαν Κοκτώ. Έγινε συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου κι έπειτα εμφανίστηκε στα έργα Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό του Σερζ Ρεζβάνι και Η Μάνα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Σημαντική ήταν η προσφορά του και στο Αρχαίο Θέατρο, όπως και τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση, ακόμα και το ραδιόφωνο.

Γιάννης Φέρτης: Οι τρεις γάμοι χωρίς παιδιά και η τελευταία του σύζυγος, Μαρίνα Ψάλτη

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Φέρτης είχε παντρευτεί για πρώτη φορά με την ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη με τη Μιμή Ντενίση, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Ψάλτη.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts