Γιώργος Καλλιακμάνης: Η ηλικία, η καταγωγή, το βιογραφικό και η οικογένεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών

Θέλετε να μάθετε για την ηλικία, την καταγωγή, το βιογραφικό και την οικογένεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών, Γιώργου Καλλιακμάνη;

O Γιώργος Καλλιακμάνης είναι ένας έμπειρος Έλληνας Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Έχει ασχοληθεί με πολύκροτες υποθέσεις και εγκλήματα που σόκαραν το Πανελλήνιο, όπως η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες έχει αναφερθεί και στην υπόθεση δολοφονίας των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση είναι ότι για τον θάνατο της 9χρονη Τζωρτζίνας κατηγορείται η μητέρα της, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από χθες βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Η ηλικία, η καταγωγή και το βιογραφικό 

 • Ο Γεώργιος Καλλιακμάνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο, από όπου κατάγεται.
 • Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1968.
 • Είναι 53 ετών και ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού. 
 • Το Facebook του είναι George Kalliakmanis. 
 • Είναι Έλληνας Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και εν ενεργεία Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής μετά την νίκη του στις εκλογές Νοεμβρίου 2018.
 • Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το έτος 1995.
Γιώργος Καλλιακμάνης: Η ηλικία, η καταγωγή, το βιογραφικό και η οικογένεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών
 • Μετά την αποφοίτηση του από την σχολή Αστυφυλάκων τοποθετήθηκε ως Αστυφύλακας στη διεύθυνση αστυνόμευσης στον Αερολιμένα Αθηνών, στο Ελληνικό, και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφαλείας.
 • Στην αρχή εργάσθηκε στις έρευνες, αποσπάστηκε για τρεις περίπου μήνες στο τμήμα τάξης του Δυτικού Αερολιμένα και κατόπιν μετατέθηκε στο έλεγχο διαβατηρίων όπου και εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή στα διαβατήρια.
 • Το 1998 εισήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στην σχολή Αρχιφυλάκων.
 • Το 2005 προήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου 7ος στα 500 άτομα.
 • Μιλάει αγγλικά.
 • Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη γυμναστική.

Η σταδιοδρομία 

 • Το 2001 ανέλαβε την ίδρυση του πρώτου γραφείου εξέτασης ταξιδιωτικών εγγράφων που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποκτώντας εξειδίκευση στην εξέταση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων.
 • Εξάρθρωσε εκατοντάδες κυκλώματα διακίνησης παρανόμων μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων.
 • Παρακολούθησε σεμινάρια ανίχνευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, ασφάλειας αεροδρομίων και ασφαλείας πτήσεων, καθώς και αντιμετώπισης αεροπειρατειών από Αμερικάνους, Αυστραλούς, και Καναδούς Αξιωματικούς.
 • Συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων. 
 • Παράλληλα εκλέχθηκε αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Το 2010 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και παράλληλα το 2012 εκλέχθηκε στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Το 2013 εκλέχθηκε στο ΔΣ της νεοσύστατης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης.

Σήμερα κατέχει τον βαθμό του Αστυνόμου Β´, είναι πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε σημαντικές δράσεις που ενίσχυσαν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, και δημιουργούσαν καινούργιες προϋποθέσεις στη σχέσεις Κοινωνίας και Αστυνομίας.

Το 2017 ηγήθηκε Πανελλήνιας Παράταξης Αστυνομικών και πήρε μέρος στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος και εκλέχθηκε ο ίδιος στην εκτελεστική γραμματεία, καταλαμβάνοντας και τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. 

Γιώργος Καλλιακμάνης: Η ηλικία, η καταγωγή, το βιογραφικό και η οικογένεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών

Οι βραβεύσεις

 • Το 2003 βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, τον ΤΗΟΜΑΣ MILLER.
 • Επίσης βραβεύτηκε για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
 • Τέλος, ο ίδιος βραβεύτηκε δυο φορές από την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά του στον πολιτισμό και από τον όμιλο Ουνέσκο Νοτίων Προαστίων για το έργο του και την μεγάλη προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία.
 • Επίσης, βραβεύτηκε από τον ΟΦΚΑΘ για την προσφορά του στον εθελοντισμό και από την ένωση πυροτεχνουργών Ελλάδος.
 • Έχει βραβευτεί και από τον Ελληνικό σύλλογο διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την προσφορά του στον άνθρωπο την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Γιώργος Καλλιακμάνης: Η ηλικία, η καταγωγή, το βιογραφικό και η οικογένεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών

Η οικογένεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μεγάλωσε σε μία αγαπημένη οικογένεια στο Αγρίνιο. Ο ίδιος κατά χαμηλό prolife και δεν γνωρίζουμε πολλά για την προσωπική του ζωή. Στον λογαριασμό του στο Facebook, έχει ποζάρει με ένα πανέμορφο κοριτσάκι που προφανώς είναι η κόρη του, σύμφωνα με τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από τη φωτογραφία του.

Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Καλλιακμάνης είναι πολύ ευαίσθητος σχετικά με θέματα που αφορά τα παιδιά. Μάλιστα το 2016 είχε δώσει το “παρών” στην χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου είναι Πρόεδρος και είχε προβεί σε μία συγκινητική δήλωση. 

“Επειδή ως παιδί βίωσα την φτώχεια και δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι θα έχω δώρο Χριστουγέννων θα δώσω όπως άλλωστε το έκανα και μέχρι τώρα βαρύτητα στο χαμόγελο των παιδιών”, είχε δηλώσει. ο Γιώργος Καλλιακμανης.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος των αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, είχε μιλήσει στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” με την Ελεονώρα Μελέτη για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά που συντάραξε το Πανελλήνιο και την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Καλλιακμάνη: 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.
About Magazinomou Staff 9526 Articles
Η ομάδα του magazinomou.gr