Γλυκό κυδώνι

Αυτή είναι μια συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό κυδώνι.
Μια συνταγή από το Πήλιο!

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό κυδώνια
  • 7 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα
  • λίγο αρμπαρόριζα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Όση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν.
Στη συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι.
Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτηρι μετράμε και την ζάχαρη.
Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια.
Με αυτή τη δοσολογία βγάζουμε 8 ποτήρια κυδώνι και βάζουμε 7 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό.

Πλένουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

Όλα μαζί τα βράζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζεται να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει.
Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο. Αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Όταν κρυώσει μπορείτε να το βάλετε σε βάζο.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »