Γονείς, σεξουαλικός προσανατολισμός των παιδιών και ταυτότητα φύλου

Άρθρο από την Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια Ήρα Σαρακηνού.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αφορά στη σταθερή, συνεχή και μακροχρόνια σωματική και συναισθηματική προτίμηση, επιθυμία και έλξη που νιώθει ένα άτομο για άλλα άτομα του αντίθετου φύλου, του ίδιου φύλου και των δύο φύλων ή κανενός.

Με λίγα λόγια αφορά στην επίγνωση που έχει ο καθένας για την σεξουαλική του ταυτότητα δηλαδή για το αν είναι ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος ή αμφισεξουαλικός.

Οι άνθρωποι συνήθως γνωρίζουν από τη παιδική τους ηλικία τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Απο νήπια ακόμα εξερευνούν και παίζουν με το σώμα τους και στην ηλικία των τριών περίπου ετών φαίνεται να καταλαβαίνουν το φύλο τους.

Παρ’ όλ’ αυτά η αποδοχή της σεξουαλικής ταυτότητας για κάποια άτομα είναι εύκολη αφού γνωρίζουν πολύ καλά και είναι συνειδητοποιημένοι ως προς το τι τους έλκει και για άλλους αποτελεί μια μακροχρόνια περίοδο επίπονου πειραματισμού με άτομα και των δύο φύλων ώσπου να νιώσουν δυνατοί να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να προσεγγίσουν άτομα του ίδιου φύλου.

Σ’ αυτή τη δυσκολία τους συμβάλλει σίγουρα η προσωπικότητα τους, η οικογένεια τους και η επιρροή από τις κοινωνικές συναναστροφές τους.

Οι επιστημονικές έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο τι καθορίζει και πώς προκύπτει ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός  ατόμου. Βέβαιο όμως φαίνεται να είναι πως συμβάλλουν γενετικοί, ορμονικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Η Ήρα Σαρακηνού είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια σε γραφείο που διατηρεί στη Κηφισιά (Παπαδιαμάντη 1, 14561) από το 2002. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της αφορούν τη Συμβουλευτική και την Κλινική Ψυχολογία και έλαβαν χώρα στα Manchester Metropolitan University και University of Manchester, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και στο Universita di Napoli στη Νάπολη της Ιταλίας. Έχει ολοκληρώσει την 4ετή εκπαίδευση της στην Ομαδική Ανάλυση και τη Ψυχοθεραπεία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο +30 210 6232 636.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

“A kitchen for Good” – H Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece στέκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της χώρας, με την υποστήριξη της εταιρείας ΛΑΚΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece δημιούργησε την 1η οικιακή Κοινωνική Κουζίνα, για την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με την ουσιαστική