Δώρα Χρυσικού: Η ηλικία, η Γη της Ελιάς και η μάχη με την ασθένεια: «Παλεύω με τον φόβο και άλλοτε νικάω εγώ, άλλοτε εκείνος»

Η Δώρα Χρυσικού είναι γεννημένη το 1977 και είναι σήμερα 47 ετών. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς του Mega, Γη της ελιάς, διαγνώστηκε με καρκίνο και έχει μιλήσει αρκετές φορές για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε προκειμένου να δώσει δύναμη και σε άλλους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας. Μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη» είπε πως απολαμβάνει τις περιόδους που δεν εργάζεται γιατί πάντα βρίσκει πράγματα να κάνει.

«Είμαι μια τυπική νοικοκυρά. Είμαι εξαιρετικά τακτική και μου αρέσει η καθαριότητα. Δεν θα δεις ποτέ το σπίτι μου να είναι σε χάος. Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα φιλόδοξη. Αγαπώ τη δουλειά μου αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσο του να νιώθω δημιουργική και να ζω αξιοπρεπώς».

Όπως είπε, επαγγελματικά κατάφερε όλα όσα προσπάθησε γιατί προτεραιότητα είχε πάντα η ζωή της. «Μεγαλώνοντας μαθαίνω να διεκδικώ περισσότερα πράγματα. Είχα πάντα μια δυσκολία στο να ‘’πουλάω’’ τη Δώρα». Μίλησε για την μεταχρονολογημένη εφηβεία στην οποία ζει και εξήγησε πως παλεύει καθημερινά με τον φόβο λόγω της υγείας της και κάποιες φορές καταφέρνει να τον νικά.

«Ζω μια μόνιμη μεταχρονολογημένη εφηβεία γιατί λόγω του χορού δεν έζησα παιδική ηλικία και μεγάλωσα απότομα. Θυμώνω πολύ, χαίρομαι πολύ… τα κάνω όλα σε υπερβολικό βαθμό. Και την ασθένειά μου με υπερβολική δύναμη την αντιμετώπισα. Τώρα με έχει βρει η συνειδητότητα του τι πέρασα με την ασθένειά μου. Τώρα μου βγαίνει η θλίψη, το ‘’γιατί’’, ο θυμός».

Όπως είπε, ζει ανά τρίμηνο και νιώθει ότι περνά επέκταση ζωής. «Παλεύω με τον φόβο και άλλοτε νικάω εγώ, άλλοτε εκείνος. Δεν πιστεύω ούτε στο ‘’ποτέ’’ ούτε στο για ‘’πάντα’’. Όσο αγαπώ τον σύντροφό μου και όσο με αγαπάει και εκείνος, βαδίζουμε στο ‘’μαζί’’».

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε για την περιπέτεια υγείας της στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και στο PodCast της. Συγκεκριμένα η ηθοποιός ανέφερε: «Σκέφτηκα αμέσως τον θάνατο. Έχω βιώσει τον καρκίνο γιατί όλη μου η οικογένεια έχει φύγει από αυτήν την ασθένεια. Η τελευταία εικόνα που έχω από τον πατέρα μου είναι να του κρατώ γάζες μέσα στο νοσοκομείο και να μου ζητά βοήθεια. Μου έλεγε σώσε με. Είχε καρκίνο στο πάγκρεας κι ουσιαστικά έφυγε από οργανική ανεπάρκεια. Μετά από αυτό δεν τον ξαναείδα. Είδα τον παππού μου να λιώνει και την γιαγιά μου να έχει μείνει 50 κιλά και να την καθαρίζω. Έχω μία πολύ αγριευτική εικόνα. Όταν ανοίγεις μια κοιλιά, οι γιατροί μου είπανε ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι δεν θέλω να κάνω την επέμβαση, αλλά τη διαθήκη μου. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι είπα στη μητέρα μου πως δεν θέλω να φύγει ο σύντροφός μου από το σπίτι γιατί είναι δικό μου και η δεύτερη ήταν ότι είπα στην αδερφή μου πως αν πεθάνω, θέλω να προσέχεις τη μαμά».

Λύγισε η Ζαμπέτογλου με την περιγραφή της Χρυσικού

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε η Δώρα Χρυσικού το μεσημέρι της Τετάρτης 27/3. Η ηθοποιός μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον καρκίνο. Η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε ένα σχόλιο που είχε δεχθεί και την έφερε σε τρομερά άβολη θέση. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με τρεμάμενη φωνή ανέφερε πως της σφίχτηκε το στομάχι.

«Κάναμε το πάρτι στο Mega για την Γη της Ελιάς. Εγώ τότε ήμουν φαλακρή, με ψεύτικες βλεφαρίδες και με την περούκα. Ένας άνθρωπος που με έβλεπε, καταλάβαινε πως δεν είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που είναι απόλυτα υγιής. Με πλησίασε ένας δημοσιογράφος και με κοίταξε περίεργα. Μου είπε: Βρε Δώρα να σε ρωτήσω κάτι; Τα μαλλάκια σου είναι κάπως. Κατάλαβα ότι δεν ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος με νοιάξιμο ή πραγματική απορία θέλει να εκμαιεύσει μία πληροφορία, αλλά που πάει να βγάλει κουτσομπολιό. Τότε θυμάμαι πως ένιωσα τόσο άβολα και είπα πως θα κάνω καθρεφτάκι. Τη ντροπή αυτή και το άβολο θα στο επιστρέψω» είπε η Δώρα Χρυσικού.

«Υπήρχαν κ άλλοι άνθρωποι γύρω. Ήμουν με ένα ποτήρι κρασί, τον πλησίασα και του είπα ότι μαλλιά μου είναι περίεργα γιατί δεν είναι δικά μου. Φορώ περούκα γιατί έχω καρκίνο και κάνω θεραπείες. Τα έχασε, μου ζήτησε συγγνώμη και τότε είπα πως δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά σε κανένα να με κάνει να νιώσω τόσο άβολα και άσχημα. Τέτοιο στίγμα επειδή αρρώστησα. Είπα ότι αυτό θα το επιστρέφω πάντα. Τότε κατάλαβα ότι δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι και ότι οφείλω στους συνεργάτες -που θα έπρεπε να χρεωθούν μία περίεργη εικόνα ενός ανθρώπου που φαίνεται. Εγώ ήμουν 50 κιλά και με τσεμπέρια. Ακόμα και στο Twitter έγραφαν βγάλτε της το τσεμπέρι. Γιατί να το χρεωθεί ο άνθρωπος που κάνει τα κοστούμια; Είπα ότι όλη μου τη ζωή υπερασπιζόμουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια και τώρα πρέπει εγώ να το κάνω απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που θα με βλέπει» εξομολογήθηκε από καρδιάς η Δώρα Χρυσικού.

«Ήθελαν να με πνίξουν»

Επίσης, μίλησε για τον χορό, την επιστροφή της στην Ελλάδα αλλά και τα όσα βίωσε με την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου στη Φλώρινα.

«Οι γονείς μου το θέμα της Γερμανίας γιατί ο πατέρας μου ήρθε και με μάζευε από τα πεζοδρόμια γιατί πάθαινα κρίσεις και διπλωνόμουν στα δύο, οι γιατροί τους είπαν ή θα έχετε παιδί ή χορεύτρια. Οπότε δεν τέθηκε θέμα! Ειδοποίησα και εγώ και το σχολείο. Ήμουν σε άθλια κατάσταση, δεν ήταν βιώσιμο. Έπρεπε να ακολουθήσω και συγκεκριμένη διατροφή. Ήρθε ο πατέρας μου και με πήρε και γύρισα στην Ελλάδα. Είχα και όλο αυτό με τον αφορισμό, ήταν δύσκολο! Δεν με δεχόταν κανένα σχολείο, με δέχθηκε τελικά το παλιό μου σχολείο. Ήταν βουνό τα πρακτικά. Εσωτερικά το δικό μου βουνό ήταν ότι εγκατέλειπα το όνειρο της ζωής μου. Το εξέλαβα σαν ήττα! Όταν γύρισα μου έγιναν προτάσεις να χορέψω στην Λυρική αλλά ήξερα ότι άπαξ και έγινε αυτό το πισωγύρισμα, οι γέφυρες είχαν πια καεί».

«Διάβασε η μαμά μου μια αγγελία που έψαχναν ένα κορίτσι με γνώσεις χορού που να μοιάζει με ελάφι. Η μαμά μου έστειλε φωτογραφίες δικές μου! Είδε τις φωτογραφίες, ήταν μια σκληρή οντισιόν. Πήγα και ήρθα από τη Γερμανία πέντε φορές. Είχε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του ο Αγγελόπουλος. Έψαχνα έξι μήνες και δεν έβρισκε αυτό που ήθελε. Όταν ενδιαφέρθηκε, ήθελε μια περισσότερη επαφή για να δει αν έχει μια άλλη αίσθηση γιατί ένα παιδί είναι ερασιτέχνης. Ήθελε να δει αν είχα αντίληψη, αν γράφω καλά. Στην τελευταία ακρόαση ήμασταν στο γραφείο του και λέει “θέλω να πεις πατέρα και όταν θα έχεις την απαραίτητη συγκίνηση να πατήσεις το μαγνητοφωνάκι”. Και μια βδομάδα μετά με πήραν τηλέφωνο ότι θα ήμουν εγώ αυτή που ήθελαν!

Ήμουν η μικρή και με είχαν όλοι στα ώπα ώπα. Βέβαια ο Αγγελόπουλος ήταν συνηθισμένος να δουλεύει με παιδιά. Δεν περίμενε κανείς αυτό που συνέβη στο επίπεδο που συνέβη με τον αφορισμό. Ξεκίνησαν αμέσως τα προβλήματα από όταν στηνόταν το σκηνικό. Ο Αγγελόπουλος ήταν η τέταρτη ταινία που έκανε τότε στην περιοχή αλλά είναι μια πόλη που είναι κοντά στη σύνορα. Όλη η ρητορική εναντίον της ταινίας από τον Μητροπολίτη της περιοχής ήταν ότι η ταινία ήταν ανθελληνική και αντιχριστιανική. Οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους. Υποτίθεται διέρρευσε το σενάριο και προσπάθησε να απαγορεύσει την ταινία. Χαρακτηρίστηκε ανθελληνική γιατί μιλούσε για την κατάργηση των συνόρων. Αυτό τότε δεν έπιασε τον παλμό του κόσμου, δεν τον έπεισε. Και ποιο ήταν το επόμενο βήμα; Ότι η ταινία είναι πορνογραφική που “ερεθίζει” τον μέσο νοικοκύρη και όλο αυτό στηρίχθηκε ότι εκπορνεύεται ένα 14χρονο κορίτσι. Όλο το κομμάτι του αφορισμού έπεσε σε εμένα. Ότι επί της ουσίας υπάρχει ένα ανήλικο που εκπορνεύεται!

Είχε δημιουργηθεί κατά μήκος του ποταμού στην Φλώρινα ένα ολόκληρο σκηνικό. Δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε ήχο γιατί πετροβολούσαν το σκηνικό, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμες. Και εγώ φυσικά έχω δεχθεί φοβερές επιθέσεις. Έκανα μια φωτογράφιση, κάποια στιγμή μία που με άγγιξαν και μια που με έσουρναν από τα μαλλιά για να με πνίξουν στο ποτάμι κάποιοι “πιστοί”. Μια άλλη φορά είχε πάει η μαμά στον κλειδαρά και της λένε “Αυτό το κοριτσάκι το βιάζουν και το πετάνε στο ποτάμι;” και η μάνα μου γουρλώνει το μάτι. Αυτό μπορεί να ακούγεται φολκλόρ αλλά εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο για ένα παιδί. Δεν φοβήθηκα ακριβώς! Είχα μεγάλη πίστη σε αυτό που πήγαινα να κάνω. Είχα αναπτύξει μια σχέση λατρείας με τον Αγγελόπουλο, είχα τους γονείς μου μαζί. Δεν πίστευα ότι ο άνθρωπος που συνδιαλέγομαι και μου εξηγεί με ήρεμο τρόπο τι θα κάνω στην ταινία ότι θα έβγαζε ένα παιδί να το εκπορνεύσει. Ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το τι σημαίνει να είσαι φανατισμένος!».

Η ηθοποιός πρόσφατα καλωσόρισε ένα μέλος στην οικογένειά της που ήρθε στη ζωή και αν θες να μάθεις τι ήταν αυτό δες αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »