Είμαι αντικοινωνική, τι να κάνω;

Θεία Ζένια, έχω σοβαρό πρόβλημα. Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, είμαι η Μαίρη, είμαι 19 χρονών, στο δεύτερο έτος Νομικής και δεν θέλω να βγω από το σπίτι ειδικά για να πάω στη σχολή. Όλοι νομίζουν ότι είμαι σνομπ αλλά δεν είμαι. Εγώ ντρέπομαι πολύ και γι΄αυτό έχω τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε όλους. Στο σχολείο δεν το καταλάβαινα τόσο πολύ γιατί με τους συμμαθητές μου είχαμε μεγαλώσει μαζί. Τώρα όμως στη σχολή έχω φοβερό πρόβλημα. Τι να κάνω; Σε παρακαλώ πολύ βοήθησε με…. Δεν θέλω να είμαι αντικοινωνική αλλά δεν ξέρω και τι να κάνω… (Συνεχίστε παρακάτω…)

Απάντηση:
Μαίρη μου, μην απελπίζεσαι. Πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε κάνει να κολλάς και δεν έχεις πια  την  συμπεριφορά που είχες όταν ήσουν στο σχολείο. Αναρωτήσου για ποιο λόγο πας στη σχολή; Δεν έχεις σκοπούς; Δεν θες να κάνεις φίλους; Μίλα σε μια συμφοιτήτρια σου, ζήτα σημειώσεις ή να σου λύσει κάποια απορία και σιγά σιγά θα ενταχθείς σε κάποια παρέα και θα σου αρέσει πολύ. Δεν χρειάζεται να κλείνεσαι στο σπίτι σου. Και πρέπει να συνειδητοποιήσεις αυτό που μου έγραψες από μόνη σου. Δεν είσαι αντικοινωνική, είσαι ντροπαλή. Έχει διαφορά….

Σχόλια

Σχόλια

About Θεία Ζένια 2 Articles
Θα απαντήσω σε όλες τις απορίες σου online μέσα από το blog μου εδώ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν είμαι γιατρός, ψυχολόγος ή ειδικός σε κάτι, θα σε συμβουλεύσω σαν θεία σου. Περιμένω τώρα την ιστορία σου στο magazinomou@gmail.com