Εσείς ξέρετε ποια είναι η ασφαλέστερη θέση μέσα σε ένα αεροπλάνο;

Οι πιθανότητες να σκοτωθείτε σε μια πτήση είναι 1 στα 4,7 εκατομμύρια, αν φυσικά πιστεύετε αυτά που γράφει  το planecrashinfo.com. Ποια είναι όμως η ασφαλέστερη θέση μέσα σε ένα αεροπλάνο;Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς. Όταν μάλιστα γίνεται κάποιο αεροπορικό ατύχημα τότε οι απορίες πληθαίνουν. Κι όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι ειδικοί προσπαθούν να δώσουν μια απάντηση και δεν τη βρίσκουν.

Οι κατασκευαστές αεροσκαφών επιμένουν ότι υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η θέση παίζει ρόλο, λέγοντας ότι κάθε κάθισμα είναι εξίσου ασφαλές με τα υπόλοιπα. Ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει δηλώσει πως είναι ένα πανάρχαιο ερώτημα και δεν υπάρχει τρόπος να απαντηθεί.

Η ιστοσελίδα της Boeing αναφέρει: «Κάθε θέση είναι τόσο ασφαλής όσο οι υπόλοιπες».

Αξίζει να σημειωθεί πως μια μελέτη που έγινε 2007 από το Popular Mechanics ανέλυσε όλες τις συντριβές με θανάτους και τους επιζώντες από το 1971 και διαπίστωσαν ότι τα πίσω καθίσματα πίσω από το φτερό, ήταν τα πιο ασφαλή.

Τα ποσοστά επιβίωσης για αυτά τα καθίσματα ήταν 69% σε σύγκριση με 56% μπροστά από το φτερό και 49% στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

Αυτά τα αποτελέσματα έκαναν πολλούς, μαζί κι εμάς να αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο βάζουν τις θέσεις business στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου;

 

Κάντε μας like στο Facebook!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts