Η έρευνα της ημέρας – Το σεξ είναι η πηγή της νεότητας

Σύμφωνα με Βρετανό ψυχολόγο, το τακτικό σεξ μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να δείχνει έως και επτά χρόνια νεότερος! Με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει, η καλή εμφάνιση φαίνεται να έχει θετικό πρόσημο για τους λάτρεις του αθλήματος όλων των ηλικιών.

Είναι η πηγή της νεότητας γιατί βοηθάει στην:

1) Απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης που παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της ανάπτυξης, υποστηρίζει τον μεταβολισμό και βελτιώνει την ανάπτυξη των μυών, τη δύναμη και την αύξηση της μυϊκής μάζας του σώματος και διατηρεί το δέρμα ελαστικό και λιγότερο πιθανό να εμφανίσει ρυτίδες.

2) Παραγωγή ενδορφίνης, η οποία βοηθά στην ανακούφιση του άγχους και διευκολύνει τον ύπνο.

3) Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, για την υγεία της καρδιάς

Νιώθετε ότι φαίνεστε καλύτερα όταν κάνετε τακτικό σεξ; Σας εμπνέει να κάνετε ακόμα περισσότερο σεξ τώρα;

Το σεξ και η υγεία σας:

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Mega Sex Shop η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι το ελιξίριο της νεότητας, σύμφωνα με δύο διαφορετικές μελέτες, με παρόμοια όμως συμπεράσματα, που έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Με βάση τα ευρήματα το σεξ βοηθάει άντρες και γυναίκες να διατηρούν καλύτερη φυσική και διανοητική υγεία παρά το πέρασμα του χρόνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η συνέχιση της σεξουαλικής δραστηριότητας ακόμη και μετά τα 70 ή τα 80 χρόνια είναι ένας παράγοντας διατήρησης καλής υγείας και “νεότητας”. Η καλή ερωτική ζωή μέσα στη σχέση είναι η βάση για την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία ενώ είναι γνωστό και αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης. 

Πέρα από τη γενικότερα θετική επίδραση σε όλους τους τομείς, οι ερωτικές επαφές φαίνεται πως έχουν και… παυσίπονη δράση, αφού κατά τη διάρκεια του σεξ εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες που δρουν σαν φυσικά αναλγητικά. Επιπλέον, το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, να κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης δερματίτιδας.

Ας μην ξεχνάμε πως η σεξουαλική ζωή και συμπεριφορά συμπεριλαμβάνονται στα φυσικά ένστικτα του ανθρώπου, και η καταστολή τους από κοινωνικές συνθήκες και στερεότυπα μόνο βλαβερή μπορεί να είναι και να δημιουργεί αναστολές που αφαιρούν τη χαρά και την απόλαυση που οι δύο σύντροφοι αντλούν από τις σεξουαλικές τους εμπειρίες – ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Επισκεφθείτε το Mega Sex Shop

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts