Η Γη της Ελιάς: Σπαράζει ο Δημοσθένης: «Συγνώμη γιε μου»

Η Γη της Ελιάς: Ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία βρίσκονται δίπλα στο προσκέφαλο του – στην εντατική- έτοιμοι να καταρρεύσουν.

Ο Δημοσθένης σκύβει κάποια στιγμή στο αυτί του γιου και ψιθυριστά του λέει: «Συγγνώμη γιε μου». Και την ίδια στιγμή δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα που τρέχουν στο πρόσωπο του.
Είναι η στιγμή που ο Δημοσθένης αναλογίζεται την τεράστια ευθύνη που έχει για την απώλεια του γιου του. Η Ασπασία απορεί με τα λόγια αυτά του συζύγου της αλλά η στενοχώρια της είναι τόσο μεγάλη για το βλαστάρι της που παραμερίζει κάθε της άλλη σκέψη.

Λίγη ώρα μετά ο γιατρός καλεί τον Δημοσθένη και τη Ασπασία και τους προτείνει να δωρίσουν τα όργανα του Κίμωνα για να σωθεί κάποιος άλλος άνθρωπος, στην γη της ελιάς. Ο Δημοσθένης αρνείται: «Δεν μπορώ γιατρέ… Δεν έχω τη δύναμη…». Αλλά η Ασπασία αυτή τη φορά θέλει να έχει τον πρώτο λόγο και καλεί το γιατρό να προχωρήσει. Μάλιστα θα τη δούμε να λέει χαρακτηριστικά μέσα στο δράμα που βιώνει ότι «Κι ο Κίμωνας μου αυτό θα ήθελε να γίνει…».

Πηγή: diavaseto

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

“A kitchen for Good” – H Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece στέκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της χώρας, με την υποστήριξη της εταιρείας ΛΑΚΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece δημιούργησε την 1η οικιακή Κοινωνική Κουζίνα, για την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με την ουσιαστική