Η Οδύσσεια ενός αστέγου στη χιονισμένη Αθήνα

Ένας χρήστης του διαδικτύου αναφέρει την εμπειρία του μέσω των social media, στην χιονισμένη Αθήνα. Δεν αφορά αυτόν αλλά έναν άστεγο ο οποίος προτίμησε να παραμείνει στο δρόμο εξαιτίας κάποιων.

Συγκεκριμένα ο χρήστης Themis Vas αναφέρει πως ένας άστεγος δίπλα στο σπίτι του προτίμησε να παραμείνει μέσα στο κρύο γιατί δεν τον δεχόντουσαν στο κέντρο φιλοξενίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο χρήστης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό τόσο τον διάλογο που είχε ο ίδιος με τον άστεγο όσο και το διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φιλοξενίας ο οποίος αρχικά του είχε πει ότι ο άστεγος μπορεί να φιλοξενηθεί στο Κέντρο αλλά στη συνέχεια κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει καθώς το Κέντρο θα έκλεινε επειδή δεν υπήρχε προσωπικό.

Ο Themis Vas που πήγε έξω από το Κέντρο διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το Κέντρο είχε κλείσει λόγω έλλειψης υπαλλήλου.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:

dialogos-10-1-2017

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων 
Την ίδια στιγμή και μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας του αστέγου ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών για τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του.

Σχόλια

Σχόλια

About Magazinomou Staff 5872 Articles
Η ομάδα του magazinomou.gr