Η Pasticceria Cova φτάνει στην Ελλάδα

Με περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας και παράδοσης, η Pasticceria Cova, ένα ιστορικό κατάστημα του Μιλάνου, ανοίγει το πρώτο της καφέ στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τo Cova Astir Marina αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο, και αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης για την ανακαίνιση της εντυπωσιακής Astir Marina στη Βουλιαγμένη, έχοντας τον φιλόδοξο στόχο να συνδυάσει τα εμβληματικά χαρακτηριστικά του ιστορικού μιλανέζικου χώρου με τα καινοτόμα στοιχεία και τον σύγχρονο σχεδιασμό της Astir Marina.

«Είμαι ενθουσιασμένη για το πρώτο μας άνοιγμα στην Ελλάδα. Προσγειωνόμαστε σε μια χώρα γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, και στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού σε ένα ανακαινισμένο και εντυπωσιακό χώρο όπως η Astir Marina στη Βουλιαγμένη. Το άνοιγμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί μέρος της πορείας μας για επεκτάσεις σε τοποθεσίες με μεγαλύτερο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα: ξεκινήσαμε διεθνώς από την Ασία, στη συνέχεια το Μονακό και τη Μέση Ανατολή, με κορύφωση τον πολύτιμο προορισμό μας, το Παρίσι.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αξίες που έχουν διακρίνει το brand μας για πάνω από 200 χρόνια, όπως η έννοια της φιλοξενίας και η εκλεπτυσμένη ιταλική παράδοση, μπορούν να εκτιμηθούν τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους διεθνείς τουρίστες που συνηθίζουν να επισκέπτονται τους πιο εμβληματικούς πολυτελείς προορισμούς στον κόσμο. Μαζί, η Cova και η Αστήρ επιθυμούν να προσφέρουν τα υψηλότερα πρότυπα εμπειρίας, μεταφέροντας το Montenapoleone αίσθημα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με αυτό το απίστευτο τοπίο, με το μιλανέζικο στυλ κοντά στη θάλασσα, η κατανάλωση ενός Cova freddo espresso ή ενός παραδοσιακού cappuccino δεν θα είναι ποτέ πια το ίδια.», αναφέρει η Paola Faccioli, CEO της Pasticceria Cova.

Η επένδυση του ιστορικού brand Pasticceria Cova, μέλους του Ομίλου LVMH, στη Μαρίνα του Αστέρα αποτελεί μια εμφατική ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Astir Marina αλλά και στη δυναμική κύρους που προσθέτει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα συνολικά. Cova και Αστέρας, δύο εμβληματικά brands, ενώνονται στο σήμερα και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία τους με φόντο την Astir Marina. Ένα κεφάλαιο στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η Astir Marina που ξαναγεννήθηκε μετά από 70 χρόνια για να γίνει πόλος και παράδειγμα υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης για τον high end τουρισμό στην χώρα μας. Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω την Pasticceria Cova σαν μια αρμονική προσθήκη που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία και αίγλη στο σύνολο της εμπειρίας που λέγεται Astir Marina.», αναφέρει η Πέννυ Ζαγλαρίδου, CEO της Astir Palace.

Στο εσωτερικό του Cova στη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης πρωταγωνιστούν οι αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ, οι λεπτομέρειες από ξύλο και μάρμαρο και το χαρακτηριστικό μπλε βελούδο, αποδεικνύοντας πως η παράδοση συναντά την ιταλική κομψότητα και στυλ. Το εντυπωσιακό «window comptoir», η βιτρίνα με τα φρεσκοφτιαγμένα γλυκά και pastries για τα οποία το Cova είναι διάσημο παγκοσμίως, είναι το πρώτο πράγμα που θα συναντά ο επισκέπτης και θα τον μυεί στη φιλοσοφία του μοναδικού αυτού καφέ και εστιατορίου.

Το Cova Astir Marina θα αποτελεί μια all-day επιλογή για τους επισκέπτες: από το πρωινό μέχρι το εμβληματικό απεριτίβο, από το διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό μέχρι απογευματινό τσάι.

Η φιλοξενία, η εκλεκτή ιταλική παράδοση και όλες οι αξίες και η διαχρονικότητα που συνοδεύουν το Cova στα πάνω από 200 χρόνια λειτουργίας του αντικατοπτρίζονται με τον πιο άρτιο τρόπο σε όλη την ομάδα του Cova Astir Marina η οποία υπόσχεται να χαρίσει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία της Pasticceria Cova.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BRAND

Το 1817 ο Antonio Cova άνοιξε το «Caffe del Giardino» δίπλα στο Teatro alla Scala. Ήταν ένας κοσμοπολίτικος τόπος συνάντησης για τους πατριώτες της επανάστασης της Risorgimento, όπου φιλοξενούσε την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Το πολυτελές εσωτερικό του και η πλούσια διακόσμηση του χώρου, το έκαναν αμέσως έναν εξαιρετικά κομψό τόπο που επισκέπτονταν η αριστοκρατική και η αστική τάξη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ COVA

Το Cova είναι ένα brand ζαχαροπλαστικής, καφέ και εστιατορίου με έδρα το Μιλάνο, όπου από το 2013 ανήκει στον ομίλο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Ιδρύθηκε το 1817 και αποτελεί μια από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία στο Μιλάνο, υποδέχοντας τους επισκέπτες στους κομψούς του χώρους με χαρακτηριστικά γλυκίσματα, πρωινά, γεύματα, απεριτίφ και το παραδοσιακό Panettone. Το 1993, το Cova ξεκίνησε τη διεθνή του επέκταση στην Ασία, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημά του στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια φτάνοντας σε νέους προορισμούς, όπως Σανγκάη, Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Κουβέιτ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Μέχρι σήμερα, το Cova μετρά 32 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ύστερα από την καταστροφή του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1950 το Cova μετακόμισε από την αρχική του τοποθεσία στη Via Manzoni, στη γωνία της Piazza della Scala στην τρέχουσα διεύθυνση Via Montenapoleone 8, όπου διαμορφώθηκε σε έναν κομψό χώρο επαναφέροντας πολλά από τα στοιχεία του αρχικού. Η αποφασιστική διεθνής επέκταση του brand, που επιθυμούσε σθεναρά ο ιδιοκτήτης Mario Faccioli, ξεκίνησε το 1993 όταν το Cova άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο εξωτερικό στο Χονγκ Κονγκ. Η παρουσία του Cova επεκτάθηκε κατά τα επόμενα χρόνια, και νέα σημεία πώλησης ανοίχτηκαν στην Κίνα, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι και τη Μέση Ανατολή.

Το 2013, το Cova εντάχθηκε στον ομίλο LVMH για να ενισχύσει τη θέση του ως κορυφαίο ζαχαροπλαστείο στη μιλανέζικη σκηνή και να συνεχίσει την ανάπτυξή του στο εξωτερικό. Ενισχυμένο από την είσοδο στο LVMH, το Cova εδραίωσε την παρουσία του στον κόσμο, χάρη σε νέες συνεργασίες. Το 2017, και μέσα από μία κομψή ανανέωση, το Cova γιορτάζει διακόσια χρόνια δραστηριότητας. Ένα σημαντικό ορόσημο για τους φίλους και πελάτες του Cova, γιορτάστηκε με τη δημιουργία μιας αφιερωμένης μονογραφίας, προς τιμήν του διακοσιοστού έτους λειτουργίας του.

Χρόνο με το χρόνο, η επιθυμία να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τις πόλεις έγινε σταθερή. Η ευγένεια και η φιλοξενία είναι βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης του Cova, που στοχεύει να εξυπηρετεί τους πελάτες με χάρη, γούστο και εχεμύθεια. Δημιουργώντας μια συναίσθηση που εμπλέκει όλες τις αισθήσεις και παραμένει σταθερή στις μνήμες, γίνεται η καθημερινή «αποστολή» των αληθινών επαγγελματιών στον τομέα αυτό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ASTIR MARINA

Η Astir Marina στη Βουλιαγμένη συγκαταλέγεται στις top home-port marinas με τις υψηλότερες προδιαγραφές στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με δυνατότητα φιλοξενίας 59 σκαφών αναψυχής, η Astir Marina προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία παραμονής στις δομές της, με exclusive παροχές και προσοχή στην λεπτομέρεια. Σε συνεργασία με τον κορυφαίο διαχειριστή λιμένων του Πριγκιπάτου του Μονακό, Ports de Monaco, η Astir Marina παρέχει αρίστου επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της. Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών έργο υπόδειγμα βιώσιμης λειτουργίας που αλλάζει ριζικά την τουριστική δυναμική της Αθηναϊκής Ριβιέρας και την τοποθετεί στο προσκήνιο του παγκόσμιου elite yachting και του high-end shopping σε συνεργασία με εμβληματικά brands και καταστήματα.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Οι Πανθέοι: «Προτείνω να μας στη Μέση Ανατολή» – Το λάθος του Ανδρέα διευκολύνει το σχέδιο της Μάρμως

Οι ήρωες απογοητεύονται από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται και κάνουν ασυγχώρητα λάθη με ανυπολόγιστες συνέπειες στο νέο επεισόδιο της δραματικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »