«Θυμάσαι ότι είναι ένας…»: Η συγκινητική αναφορά του Αντώνη Κανάκη για τον σεισμό στην Τουρκία

Τρομακτικές είναι οι στιγμές, που περνάνε οι κάτοικοι της Τουρκίας, μετά τον φονικό σεισμό και ο Αντώνης Κανάκης ήταν από τους μοναδικούς που αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτές τις ώρες.

Ο Αντώνης Κανάκης στο «Ράδιο Αρβύλα» αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τον γειτονικό λαό τονίζοντας ότι τίποτα δεν χωρίζει τους λαούς παρά μόνο οι πολιτικοί.

Η αναφορά του Αντώνη Κανάκη στους κατοίκους της Τουρκίας μετά τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ

«Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε τους πιλότους μας και τους κηδέψαμε. Αυτή ξεκίνησε με τον σεισμό στη γειτονική χώρα και τη Συρία/ Οι ανθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν απίστευτα πράγματα εκεί, έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά.

Είναι αυτά τα αδιανόητα που μας θυμίζουν ότι το ανθρώπινο στοιχείο στις σχέσεις – έχουμε και το ελληνοτουρκικό. Αυτά τα γεγονότα είναι αφυπνιστικά, θυμάσαι ότι είναι ένας γειτονικός λαός με τον οποίο δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα απολύτως και ότι όλη αυτή την παράνοια τη δημιουργούν οι ημίτρελοι και άλλες φορές ολοκληρωτικά τρελοί ηγέτες που βρίσκονται στις εξουσίες».

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Περίπου 9.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, ενώ μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Σαχμπάς, πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Αντιόχειας, έκανε λόγο για μια τραγική κατάσταση.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Γίνοται ακόμα μετασεισμοί. Εμείς είμαστε στα αμάξια, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια, δεν έχει ρεύμα, ο καιρός είναι πολύ δύσκολος, βρέχει, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Τα καταστήματά μας και οι εκκλησίες μας έχουν καταστραφεί στην Αντιόχεια. Έχουμε ακόμα άτομα κάτω από τα σπίτια, περιμένουν να τους βγάλουν».

Σύμφωνα με τον κ. Σαχμπά, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς. «Από εχθές 04.00 η ώρα δεν έχουν σταματήσει. Είμαστε σε σοκ».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts