Ισχυροί οι δεσμοί του επιχειρηματία John Christodoulou με την ιδιαίτερη του πατρίδα και τον κατεχόμενο Σύσκληπο


Συγκίνηση σε τελετή βράβευσης του κ. John Christodoulou για την πολυετή προσφορά του.


Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης, οι κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας Συσκλήπου, βράβευσαν τον συγχωριανό τους, John Christodoulou, για την πολυετή προσφορά του στην Κυπριακή κοινωνία αλλά και σε Κύπριους ανά τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο Κοινοτάρχης της Κοινότητας κ. Ανδρέας Χατζηθωμάς, «Eυχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Χριστοδούλου για την μεγάλη του προσφορά και αγάπη για το χωριό μας». Ο κοινοτάρχης εξέφρασε ποιητικά την αγάπη αυτή, απαγγέλλοντας «Να χαμήλωναν τα βουνά το Σύσκληπο να θώρουν, περπατητός να πήγαινα, παπούτσια ας μεν εφόρουν».

Στην τελετή παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κυρήνειας, ο καταξιωμένος ζωγράφος Ανδρέας Λαδόμματος, άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Χριστοδούλου, υπογράμμισε ακόμα μια φορά, τους ισχυρούς του δεσμούς με την ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κύπρο, αλλά και το αγαπημένο του χωριό Σύσκληπο. Όπως ανάφερε σε ευχάριστο τόνο: «Έζησα πολύ ευχάριστες στιγμές ως παιδί στο χωριό του παππού μου. Θυμάμαι να στέκομαι πάνω στο γαϊδουράκι, να κόβω «παπουτσόσυκα» και πολλά άλλα. Γνωρίζω επίσης ότι ο παππούς μου Χριστόδουλος βοήθησε να κτιστεί και κατόπιν να επιδιορθωθεί η εκκλησία. Γι’ αυτό, μόλις άκουσα ότι η εκκλησία μας χρειαζόταν επιδιορθώσεις, ένιωσα την ανάγκη να συμβάλω». Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο του και ανέφερε ότι η επόμενη ετήσια συνεστίαση των χωριανών, θα γίνει με δική του φιλοξενία!



Αναφορές έγιναν και στην έντονη δραστηριοποίηση και υποστήριξη από τον κ. Χριστοδούλου, διαμέσου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Yianis Christodoulou Foundation, προς τον μαθητικό κόσμο της Κύπρου.

Η τελετή έγινε στα πλαίσια της ετήσιας συνεστίασης της κοινότητας του Συσκλήπου, οι οποίοι διατηρούν δυνατούς τους δεσμούς τους, τιμούν σθεναρά τη μνήμη των 27 πεσόντων και αγνοουμένων τους που περιλαμβάνουν άμαχους, παιδιά και ηλικιωμένους. Τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη τους και ανανεώθηκε η θέληση των χωριανών για επιστροφή.


Το χωριό Σύσκληπος αριθμεί σήμερα περί των 530 κατοίκων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα, με συνεισφορές των συγχωριανών ανά τον κόσμο και την στήριξη της UNDP, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση συντήρησης της κατεχόμενης εκκλησίας «Παναγίας Χρυσελεούσας».

Η ισχυρή θέληση των συγχωριανών για διατήρηση των δεσμών τους με το κατεχόμενο χωριό τους, η οποία αγκαλιάζεται τόσο ηθικά όσο και υλικά από τον κ. Χριστοδούλου, αποδεικνύεται από τα σαφή πλάνα τους για περαιτέρω αναστήλωση της εκκλησίας τους, για ανέγερση μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων της Κοινότητας, και πολλά άλλα.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »