Καίτη Γαρμπή: Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 1,7 εκατ. ευρώ – Πρέπει να καταβάλλει όλο το ποσό!

Καταδίκη για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ που στο μεταξύ με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ της Καίτης Γαρμπή επέβαλαν τα ελληνικά δικαστήρια μετά από 8 χρόνια.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το συγκεκριμένο ποσό με τις προσαυξήσεις έφτασαν μέσα σε αυτά τα χρόνια τα 1,7 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα πρέπει να καταβάλλει η τραγουδίστρια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Καίτη Γαρμπή είχε προσφύγει στα δικαστήρια μετά από έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί όμως δεν απέδωσε αφού διπλασιάστηκαν οι τόκοι του ποσού. Μάλιστα, πλέον έχει χάσει, όπως σημειώνει το δικαστήριο κάθε ένδικο μέσο και γι’ αυτό θα πρέπει να καταβάλλει ακέραιο το παραπάνω ποσό.

Τον Ιούνιο του 2014 η Καίτη Γαρμπή και μετά από πλήθος δημοσιευμάτων εκείνης της εποχής που την ήθελαν να μην έχει δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για δέκα χρόνια, είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook στο οποίο εξηγούσε τη δική της πλευρά.

Στην ανακοίνωσή της αυτή η τραγουδίστρια είχε υποστηρίξει ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα προσβάλαν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και εξηγούσε τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ. Η Καίτη Γαρμπή στην ανακοίνωσή της κατέληγε: «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας είχε δικαιώσει την Καίτη Γαρμπή στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, διαγράφοντάς της πρόστιμο 900.000 ευρώ! Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καίτη Γαρμπή φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο από το 2000 έως και το 2010. ΄Το 2014 η ίδια είχε δηλώσει στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων: «Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts