Μπορεί να μην είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μπει σε αυστηρό πρόγραμμα όσον αφορά την διατροφή τους, ωστόσο δύσκολο να αντισταθείς στα καλούδια της Καθαράς Δευτέρας.
Λαγάνα, θαλασσινά, ψαρομεζέδες, ταραμάς και όλα τα κλασικά συνοδευτικά είναι μερικά από τα κλασικά φαγητά που είχε κάθε ελληνικό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα.
Ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω λίστα για να μάθεις πόσες θερμίδες έχει το σαρακοστιανό τραπέζι:
Λαγάνα: 80-90 θερμίδες ανά 1 φέτα (μερίδα 30 γρ). Αυτές οι θερμίδες φυσικά αυξάνονται αν την βουτήξουμε στο ελαιόλαδο, ή την αλείψουμε με ταραμοσαλάτα κλπ.
Ταραμοσαλάτα: 450-500 θερμίδες ανά 100 γρ.
Χαλβάς: 330-540 θερμίδες ανά 100 γρ.
Καλαμαράκια: 60-100 θερμίδες ανά 100 γρ
Γαρίδες: 140-150 θερμίδες ανά 100 γρ.
Σουπιές: 140-150 θερμίδες ανά 100 γρ.
Χταπόδι: 200 θερμίδες ανά 100 γρ.
Μύδια: 160 θερμίδες ανά 100 γρ.
Ντολμαδάκια: 170 θερμίδες ανά 5 κομμάτια
Ελιές: 120 θερμίδες ανά 100 γρ.
Τουρσί: 15 θερμίδες (1 μικρό αγγουράκι)
Σημειώνεται, πως οι θερμίδες που αναγράφονται στα θαλασσινά προϋποθέτουν ότι θα τα μαγειρέψετε βραστά ή ψητά.
Αν τα κάνετε τηγανητά, τότε η ίδια ποσότητα μπορεί να σας δώσει έως και 400 θερμίδες αντίστοιχα.
The post Καθαρά Δευτέρα: Πόσες θερμίδες έχει το σαρακοστιανό τραπέζι; appeared first on Teta Beauty Salon.