Μαρίνα Ψάλτη: Όταν η σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, μίλησε για το Αλτσχάιμερ του ηθοποιού

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Γιάννης Φέρτης και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με μια ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο Γιάννης Φέρτης ήταν παντρεμένος μέχρι το τέλος της ζωής του με τη Μαρίνα Ψάλτη η οποία το 2022 είχε παρέμβει μέσα από την εκπομπή Πρωινό για να αποκαταστήσει την αλήθεια σε σχέση με την υγεία του ηθοποιού. Η Μαρίνα Ψάλτη έσπευσε να διαψεύσει τότε τα δημοσιεύματα, που ήθελαν τον ηθοποιό να δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ. Την αποκάλυψη είχε κάνει πρώτη η σεναριογράφος, Κάκια Ιγερινού, η οποία σε ανάρτησή της στα social media ανέφερε ότι ο φίλος και πρώην συνεργάτης της παλεύει με τη νόσο.

«Μαζί μας επικοινώνησε η σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, η Μαρίνα Ψάλτη, η οποία μας παρακάλεσε να κάνουμε την εξής ανάρτηση, ότι δηλαδή δεν ισχύει ότι ο Γιάννης Φέρτης πάσχει από Αλτσχάιμερ», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Η Μαρίνα Ψάλτη είχε πει: «Δεν ισχύει ότι ο Γιάννης Φέρτης πάσχει από αλτσχάιμερ. Είμαι σοκαρισμένη γιατί η Κάκια Ιγερινού είναι φίλη του. Θέλουμε την ησυχία μας».

Γιάννης Φέρτης: Οι τρεις γάμοι χωρίς παιδιά και η τελευταία του σύζυγος, Μαρίνα Ψάλτη

Στην ανάρτησή της η Κάκια Ιγερινού έγραφε: «Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι κάθε δέκα λεπτά. Η μνήμη σβήνει. Κι αναλαμπές μόνο φωτίζουν ένα Άγιο παρελθόν. Αγάπης. Αφοσίωσης. Σεβασμού. Σπάνιες αρετές στις μέρες μας. Κι ο Γιάννης τις είχε όλες. Ακόμη τις έχει. Είναι το μόνο που δεν ξεχνάει: Η αξιοπρέπεια».Επίσης, η ίδια διευκρίνιζε ότι «η φωτογραφία είναι δική του επιθυμία. Κι η ανάρτηση το ίδιο. Σαν συμπαράσταση σε ομοιοπαθείς. Δεν κρύβει τίποτε από κανέναν. Ευχή του: Ευλογημένος εκείνος που θα βρει το φάρμακο γι’ αυτή τη νόσο».

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 14/04 γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο.
Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958 κι έπειτα διέγραψε μια σπουδαία καριέρα στον χώρο του θεάτρου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν κι άλλα σπουδαία έργα όπως Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, Ο Δικέφαλος Αετός του Ζαν Κοκτώ. Έγινε συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου κι έπειτα εμφανίστηκε στα έργα Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό του Σερζ Ρεζβάνι και Η Μάνα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Σημαντική ήταν η προσφορά του και στο Αρχαίο Θέατρο, όπως και τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση, ακόμα και το ραδιόφωνο. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Φέρτης είχε παντρευτεί για πρώτη φορά με την ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη με τη Μιμή Ντενίση, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Ψάλτη.

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη 4 χρόνια πριν 

Ο Γιάννης Φέρτης παραχώρησε την τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή Πρωινό το 2020. Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε μιλήσει τόσο για την επαγγελματική του πορεία όσο και για την προσωπική του ζωή.

«Στα 21 μου έπαιξα με τη Μελίνα Μερκούρη. Με πίεσαν να τραγουδήσω το “Σαν με κοιτάς” με τη Μάνου. Στην ταινία το τραγουδά ένας Ιταλός που δεν άρεσε του Σπανού. Ο κόσμος μου έλεγε ότι έχω ωραία φωνή. Αρνιόμουν να κάνω διαφήμιση αλλά ήρθε μια εποχή που χρωστάγαμε λεφτά και έκανα για 20 χρόνια. Αφού ξεχρέωσα είπα γιατί να μην κάνω διαφημίσεις; Έχω κάνει και ταινίες άθλιες. Προκειμένου να πάρω κάποια χρήματα που τα χρειαζόμασταν χωρίς να έχω διαβάσει το σενάριο», είχε πει ο Γιάννης Φέρτης.

Με έναν γάμο ξεκίνησα και νόμιζα ότι θα είναι για όλη μου τη ζωή. Θα ήθελα να έχω κάνει παιδιά, από βλακεία δεν έκανα. Να μην πω γιατί θα αναφερθώ σε γυναίκα. Μετά από κάποια χρόνια δεν ήθελα και όταν παντρεύτηκα με τη Μαρίνα ήμουν μεγάλος και της είπα ότι “μπορεί να πεθάνω”. Πέρασαν δυο τρία χρόνια και είπα “βλακεία έκανα”», είχε αναφέρει ο Γιάννης Φέρτης.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »