Ματίνα Παγώνη: Οι σπουδές, η ηλικία, το βιογραφικό και η προσωπική ζωή

H Ματίνα Παγώνη έγινε ευρέως γνωστή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που ταλαιπωρεί τη χώρα μας και ως πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς μάχεται για την καταπολέμισή του.

  • Γεννήθηκε στο Άργος
  • Σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Νεάπολης στην Ιταλία
  • Με εξειδίκευση στην παθολογία έχει θητεύσει στο γενικό νοσοκομείο της Λήμνου, το Γ.Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» ως Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, το Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ως Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ και μετά ως Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
  • Αφού τελείωσε την ειδικότητά της, πήγε για μετεκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από το 1995 μέχρι το 1996
  • Πήρε μέρος σε σεμινάριο με θέμα: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ιατρών Ε.Σ.Υ. με στόχο την επιμόρφωση των γιατρών στα Κέντρων Υγείας, αναφορικά με θέματα Γενικής Ιατρικής και ορίσθηκε Συντονιστής Προγραμμάτων Συνεχούς Κατάρτισης Ιατρών Των Κέντρων Υγείας
  • Έκανε εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, στο αντικείμενο «Μεταβολισμός λιποπρωτεϊνών, εργαστήριο εργαστηριακής εκπαίδευσης», στο Münster Germany.
  • ‘Εκανε την Διδακτορική Διατριβή της στην Ιατρική Αθηνών
  • Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, συνεδρίων και διεθνών δημοσιεύσεων

Τα παιδικά χρόνια και η προσωπική της ζωή

Σε συνέντευξη της στην εκπομπή Happy Day, η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τον εαυτό της, ώστε να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πίστευα πως επειδή ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, μπορούσα να φοράω ό,τι θέλω, να φοράω μίνι εκείνη την εποχή, να φοράω κάλτσες. Σε μια επαρχιακή πόλη, όπως το Άργος που ήμουν εγώ, δεν μπορούσαν οι μαθητές να κυκλοφορήσουν με τέτοια πράγματα, εγώ όμως τα ήθελα και τα έκανα. Και βέβαια είχα και το οκ της μητέρας μου που ήταν και αυτή κοκέτα. Όταν βάφεσαι από ηλικία 17 ετών, έχεις συνηθίσει, το χέρι πάει μόνο του. Και στην κλινική οι ασθενείς θέλουν να έχουν απέναντι έναν άνθρωπο που να είναι περιποιημένος για να τους προκαλείς μια ευεξία. Δεν μου αρέσει ούτε εμένα ο απέναντί μου να είναι απεριποίητος. Έχω την αίσθηση ότι οποιαδήποτε επέμβαση στο πρόσωπο χαλάει τον εαυτό σου. Ο καθένας θα γεράσει και πρέπει να φανεί πως θα είναι όταν θα γεράσει. Πώς εξελίσσεται η ζωή μιας γυναίκας».

Οι τίτλοι 

  • Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος (Ε.Π.Ε.)
  • Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
  • Επιστημονικά Υπεύθυνη Λιπιδαιμικού Ιατρείου, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
  • Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
  • Πρόεδρος Ανωτάτου Πειθαρχικού Π.Ι.Σ.
  • Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ
  • Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ

Η περιπέτεια υγείας

Η Ματίνα Παγώνη εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο πριν καιρό. Σύμφωνα με τον Γιώργο Αυτιά, τότε, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, μετά την επιστροφή της από τη Λήμνο, αισθάνθηκε ισχυρούς πόνους και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε νοσοκομείο.

Λίγα 24ωρα μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία της, η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε μέσω skype το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” του ΣΚΑΪ. Η ίδια αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πως ο λόγος που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ήταν ο κολικός νεφρού.

«Τα πράγματα λύνονται από μια καλή τριάδα γιατρών – ουρολόγος – ακτινολόγος και αναισθησιολόγος και όλα πάνε καλά. Αναγκαστικά γίνονται αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις γιατί οι πόνοι από κολικό νεφρού είναι δύσκολοι και όταν η πέτρα είναι μεγάλη, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο. Όλα καλά και από αύριο μάχιμη κανονικά στο νοσοκομείο», είπε η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε: «Το επιστημονικό προσωπικό της χώρας είναι άριστο και ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία, οι γιατροί έχουν μεγάλη εμπειρία και αυτό αποδεικνύεται από το πώς χρησιμοποιούν τους Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό», είχε πει.

Είχε μίλησει και για την περιπέτεια της με τον κορονοϊό:

Πλέον, εμφανίζεται καθημερινά σε τηλεοπτικές εκπομπές ενώ σχολιάζει και τους celebrities εάν αυτοί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους, με πρόσφατο παράδειγμα τον Δημήτρη Κόκοτα.

Η ηλικία της δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts