Νίκος Καρβέλας: «Όλοι είμαστε ακρωτηριασμένες μπαλαρίνες, την ηθική την έχουν πλάσει άντρες»

Καλύτερα δε γίνεται: Σήμερα, Σάββατο 13/4, η Ναταλία Γερμανού με το που ξεκίνησε η εκπομπή, καλωσόρισε κατευθείαν τον καλλιτέχνη που είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες. Και αυτός ήταν φυσικά ο Νίκος Καρβέλας. Ενθουσιασμένη η παρουσιάστρια, υποδέχτηκε τον μουσικοσυνθέτη με μία ανοιχτή αγκαλιά και εκείνος έδειξε να νιώθει από το πρώτο λεπτό άνετα στο πλατό.

Η Ναταλία Γερμανού τον ρώτησε αν θέλει να ξεκινήσουν από το νέο του βιβλίο, από τη νέα δισκογραφική του δουλειά ή από τους Δαίμονες, την όπερα που είχε ανεβάσει μαζί με την Άννα Βίσση πριν από μερικές δεκαετίες και είχε κάνει πάταγο στη θεατρική Αθήνα.

Πριν καν να ξεκινήσει να μιλάει όμως, ο Νίκος Καρβέλας έδειξε να ενοχλείται από τη μουσική που ακουγόταν στο πλατό, η οποία προερχόταν από την όπερα «Δαίμονες». Το ερμήνευε φυσικά η Άννα Βίσση αλλά ο Καρβέλας δεν πτοήθηκε και ρώτησε αν θα μπορούσε να κλείσει η μουσική γιατί, όπως είπε, άκουγε τη φωνή της Άννας Βίσση και δεν ήταν ο εαυτός του. Όταν λοιπόν η μουσική έκλεισε, εκείνος είπε ότι μπορούσε να ξεκινήσει να μιλάει.

«Είχαμε κάνει τότε έκκληση στο Υπουργείο… Πολιτισμού και η απάντηση ήταν – όχι αρνητική – … δεν υπήρξε καν. Στην Αγγλία υπήρξαν μιούζικαλ που έκαναν τη χώρα διάσημη σε όλο τον κόσμο μέσα από τα συγκεκριμένα έργα. Στην Ελλάδα αποφάσισαν οι κύριοι του Υπουργείου ότι ο άνθρωπος που έχει γράψει τους Δαίμονες είναι αναξιόλογος. Τότε βάλαμε με την Αννούλα όλα μας τα λεφτά για να την ανεβάσουμε. Χάσαμε όλα τα λεφτά μας και έφυγα για την Αγγλία. Μου την είχε «σπάσει» τρομερά αυτή η χώρα. Το μόνο που αποκόμισα τότε ήταν ότι η Εκκλησία θέλησε να με αφορίσει ως σατανιστή.

Η κριτική τότε για τους Δαίμονες ήταν: η μουσική του Νίκου Καρβέλα είναι ένα μπάχαλο και μόνο τσιφτετέλια δεν έχει. Δεν παριστάνω τον σπουδαίο αλλά ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση μουσικά οι Δαίμονες. Την αντιλήφθηκαν όλοι οι άνθρωποι που είχαν έρθει από το εξωτερικό, ο πρωταγωνιστής του Phantom of the Opera, ο οποίος γονάτισε κυριολεκτικά μπροστά μου. Ο διευθυντής της όπερας του Μόντε Κάρλο με ρώτησε: μπορώ να σε αγγίξω;».

Καρβέλας: «Τώρα δεν είμαι παντρεμένος. Δεν είμαι σε φάση οικογενειακή. Αυτό λέγεται Καρβέλια σχέση»

Ο γνωστός συνθέτης και συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» για το σύστημα, τα λεφτά και την επαφή του με το τραγούδι.

«Όποιος λέει ότι είναι αντισυστημικός είναι κουτός. Και οι αντισυστημικοί ζουν εντός του συστήματος. Ένας αντισυστημικός ζει εκτός πόλης, στα βουνά. Άρα κι εγώ συστημικός είμαι. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι αντισυστημικός με πράγματα που μου βγαίνουν αυθόρμητα. 2-3 φορές δούλεψα στη ζωή μου… έκανα τον τραγουδιστή. Να διαγραφεί αυτό από τα πρακτικά, παρακαλώ. Έπαιρνα πολλά λεφτά θυμάμαι και αισθανόμουν τρομερά άσχημα. Πολλές φορές αισθανόμουν απαίσια που νέα παιδιά ερχόντουσαν και άφηναν τόσα λεφτά και στο τέλος εγώ έπαιρνα ένα μάτσο χρήματα.

Κάποτε αποφάσισα να εμφανιστώ χωρίς λεφτά. Από το Υπουργείο Πολιτισμού μού είπαν ότι υποχρεούσαι να τα πάρεις λόγω των κανονισμών. Τους λέω: εντάξει, πόσο είναι το κατώτατο που μπορώ να πάρω; Μου λένε: 1 ευρώ. Και τους απάντησα: ωραία, βάλτε 1 ευρώ. Ερχόντουσαν άνθρωποι και με έτρωγαν στη μάπα να λέω αυτά που έλεγα.

Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά. Κι εγώ το ίδιο έκανα. Το γεγονός ότι έγινα διάσημος ή απέκτησα λεφτά δεν είναι θέμα συστήματος. Πολλοί γίνονται διάσημοι και πλούσιοι. Εγώ δεν έχω καθόλου λεφτά, ποτέ δεν είχα και δεν με ενδιέφερε. Μου αρέσει να έχω λεφτά αλλά, αν μου πεις ασχολήσου με αυτό», δεν μπορώ. Μια φορά ένα ζευγάρι ήρθε στον Διογένη να με ακούσει και, επειδή είχαν πληρώσει τα μισά από αυτά που είχαν κανονίσει εξ αρχής, ζήτησα από τον μετρ να τους δώσει πίσω τα λεφτά»

Επίσης, μίλησε και για το καινούργιο του βιβλίο. «Παραπάνω από 13 χρόνια γράφω το συγκεκριμένο βιβλίο. Την πρώτη φορά που το διάβασα αισθάνθηκα λίγο άσχημα και το ξανά έγραψα. Το έδωσα στον αδερφό μου να το διαβάσει και δεν καταλάβαινε τι έλεγε το βιβλίο. Και το ξαναέγραψα μέχρι που είπα πως δεν πάει άλλο γιατί αυτό με κούραζε. Το έγραφα για να προσφέρω στους ανθρώπους όλων των κοινωνιών».

Επιπλέον, ο Νίκος Καρβέλας μίλησε και για την καταπίεση των γυναικών και την ιστορία των κοινωνιών…

«H Εκκλησία κρατάει το μότο του Χριστού, το αγαπάτε και αλλήλους; Δεν είπε ποτέ σκότωνε, θυσιάσου, ποτέ δεν θα έλεγε ο Χριστός να σκοτώνετε τους αλλόπιστους, αυτός ο τύπος, ο άνθρωπος, δεν ξέρω τι ήταν», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε, επίσης, κερδοσκοπική οργάνωση η Εκκλησία. Δείτε παρακάτω τι είπε για τον Χριστιανισμό.

Το πρώτο διαφημιστικό διάλλειμα προκάλεσε την αντίδρασή του…

Δείτε τι είπε και για την καταπίεση των γυναικών. «Όλοι είμαστε ακρωτηριασμένες μπαλαρίνες, την ηθική την έχουν πλάσει άντρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρβέλας.

Για τις γυναικοκτονίες, τη γυναικεία ανισοτιμία και την βία είπε:

Για τη δικαιοσύνη, το Σύνταγμα και την εξουσία:

Ο γνωστός συνθέτης και συγγραφέας μιλάει στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» για την τραγωδία στα Τέμπη. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον πόνο αυτών των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους, όπως μπόρεσε να το κάνει αυτός ο υπουργός ο Σπυρίδων-Άδωνις… γνωστός. Ρώτησα: έχει πεθάνει κανένα παιδί του; Τότε δεν μπορεί να μιλάει άρα λέει ψέματα και υποκρίνεται. Το να υποκρίνεσαι με την οδύνη του ανθρώπου και να φαίνεσαι τόσο πρόστυχα ψεύτης και υποκριτικής θα έπρεπε να πατάσσεται πάρα πολύ άσχημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρβέλας.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν και να υποφέρουν πάρα πολύ. Αν έπρεπε να αποφανθώ ποιος πρέπει να πληρώσει, το λέει το Σύνταγμα: ο αρχηγός του Κράτους, ο υπεύθυνος για τους υπουργούς είναι ο πρωθυπουργός και ο αμέσως επόμενος (υπεύθυνος) είναι ο υπουργός Μεταφορών. Υπέγραψε τη σύμβαση 717 και δεν προειδοποίησαν τους πολίτες να μην μπαίνουν στα τρένα, γιατί είναι επικίνδυνα για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ηθικοί αυτουργοί, θα έπρεπε να παραπεμφθούν και να μπουν μέσα για πάρα πολλά χρόνια. Αυτοί είναι οι εγκληματίες, πρέπει να πάνε όλοι μέσα», κατέληξε στο σχόλιό του για το πολύνεκρο δυστύχημα ο Νίκος Καρβέλας.

«Δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανείς, έχουν το κόλπο με το νόμο για την ευθύνη υπουργών»

Μίλησε επίσης για τον γάμο, τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. «Θεωρώ λάθος οι ομοφυλόφιλοι να επιθυμούν τον γάμο».

Στο τέλος της συνέντευξης, όπως συνηθίζει με τους καλεσμένους της στην εκπομπή, η Ναταλία Γερμανού του έδωσε ένα κουτάκι το οποίο περιλάμβανε ένα δαχτυλίδι πυξίδα που έδειξε να του αρέσει πολύ. Την ευχαρίστησε και με τη σειρά του είπε ότι θεωρεί πως είναι η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που εμφανίζεται ξανά αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θέλει να θυμάται τη συνέντευξη που έκανε πριν από λίγες μέρες, με τη Νίκη Λυμπεράκη στην οποία μίλησε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »