Νίκος Λεκάκης: Η ηλικία, ο προπάππος που συμμετείχε στην επανάσταση του 1821 και ο ρόλος στη σειρά Ο Παράδεισος των Κυριών

Ο Νίκος Λεκάκης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της νέας γενιάς και τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε ιδιαίτερα προσεγμένες δουλειές με άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Φέτος, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha “Ο Παράδεισος των Κυριών” που προβάλλεται κάθε βράδυ στις 20:00.

Η ηλικία, οι σπουδές και το βιογραφικό του ηθοποιού

Ο Νίκος Λεκάκης είναι Έλληνας ηθοποιός
Είναι 29 ετών
Είναι μόνιμος κάτοικος Πειραιά
Το Instagram του είναι nikoslekakis

Ο Νίκος Λεκάκης αποφοίτησε από τη Θεατρική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2015
Η συμπρωταγωνίστριά του στις «Άγριες Μέλισσες», Αλίκη Αλεξανδράκη, υπήρξε καθηγήτριά του στη δραματική σχολή
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: Οπερέττα (2017), Απλή μετάβαση (2019), Hotel Éternité (2020), Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄ (2019), Ηλέκτρα (2022)

Ξεχωριστή θέαση στη ζωή του κατέχουν η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι άνθρωποι που αγαπάει και τον αγαπούν, οι συνεργάτες με τους όποιους αξίζει να μιλάει και αυτοί που δε μιλάει πια, αλλά αξίζουν να τους θυμάται
Αυτό που τον κάνει να θέλει να δημιουργεί κάθε μέρα είναι ο χρόνος, ο οποίος είναι, όπως λέει, ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε
Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά Άγριες Μέλισσες
Φέτος, τον απολαμβάνουμε στη σειρά του Alpha Ο Παράδεισος των Κυριών, στον ρόλο του Άγη Μπουραντά

Ένας από τους μεγάλους του φόβους είναι η κλειστοφοβία, για την οποία και έχει μιλήσει ανοικτά, παραδέχοντας πως έχει αισθανθεί φόβο, ενώ έβλεπε παράσταση στην Επίδαυρο
Ο Νίκος Λεκάκης πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους του Θανάση Τσιμπίνη, «Escaping the fragile planet», ενώ το 2015 συμμετείχε στο Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Off-Off Athens, με την ομάδα Sunny-t, στην παράσταση «Κυριακή κοντή γιορτή»

Ο προπάππος του συμμετείχε στην επανάσταση του 1821

Σε συνέντευξή του στο «Enjoy» της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου, ο Νίκος Λεκάκης αποκάλυψε:

“Είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης. Ο Πειραιάς για εμάς που τον ζούμε είναι μια μικρή κοινωνία σε σχέση με την Αθήνα. Και έχει πολύ όμορφες γειτονιές, που θυμίζουν Διαφάνι. Η καταγωγή από την πλευρά της μητέρας μου είναι από τη Μάνη. Για το γενεαλογικό μου δέντρο χαίρομαι κιόλας. Για τους παππούδες των παππούδων μου. Ενας από αυτούς, ο Φώτης Χρυσανθόπουλος ή Φωτάκος, πήρε ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση και ήταν υπασπιστής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Συνέγραψε πολλά βιβλία για την Επανάσταση. Πρόσφατα μάλιστα είδα ένα αφιέρωμα γι’ αυτόν στην τηλεόραση. Είμαι υπερήφανος που έχω καταγωγή και από τη Μάνη. Είναι ένα εκπληκτικό μέρος. Το περίεργο είναι, δεν ξέρω, συγκυρία να το πω, πως και στη ζωή αλλά και στη μυθοπλασία, στις “Μέλισσες”, ο παππούς μου, ο Νέστορας, είναι ήρωας πολέμου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αγώνες για την πατρίδα δίνουν γενιές και γενιές Ελλήνων. Οι Ελληνες πάντα πολεμούν για την ελευθερία τους”.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts