Νεκταρία Γιαννουδάκη: Ο ρόλος της στις Ψυχοκόρες, η ηλικία, τα παιδιά και η καταγωγή

Τη Νεκταρία Γιαννουδάκη τη γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, όμως ο ρόλος της στον Σασμό ήταν αυτός που εκτόξευσε τη δημοφιλία της. Η 51χρονη ηθοποιός είχε υποδυθεί την ψυχολόγο μητέρα της δικηγόρου Στέλλας (Ευγενία Σαμαρά) η οποία όμως αποφάσισε να φύγει από την Κρήτη για να κυνηγήσει το όνειρό της επαγγελματικά στη Γαλλία.

Αυτό βέβαια ήταν σκηνοθετικό τρικ καθώς της έγινε η πρόταση στις Ψυχοκόρες και δεν μπορούσε, προφανώς, να αρνηθεί. Η Αρχοντούλα, ο ρόλος που υποδύεται στη σειρά, είναι οικονόμος της οικίας Κοτρώτση. Αθόρυβη, άψογη, ατσαλάκωτη. Δεν έχει προσωπική ζωή και δεν δένεται με τις ψυχοκόρες που έρχονται και φεύγουν, όμως, αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς. Το μυστικό που τη δένει με την οικογένεια, θα αποκαλυφθεί και σύντομα θα αλλάξει τη ζωή όλων…

«Αγάπησα πολύ τον “Σασμό”, την ηρωίδα μου, όπως και την τηλεοπτική μου οικογένεια, αλλά όταν ήρθε στα χέρια μου το σενάριο της Πένυς Φυλακτάκη και του Βαγγέλη Νάση, για τις “Ψυχοκόρες’’, τόσο όμορφα δοσμένο και δομημένο, με τόσο ανάγλυφους ήρωες, δεν μπορούσα να κάνω πίσω, ξετρελάθηκα. Το ίδιο ισχύει και για την ευρηματικά φροντισμένη σκηνοθεσία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Η θεματική του σχετιζόταν με μια πληγή της ελληνικής αστικής κοινωvίας που δεν είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν. Άρα δεν γινόταν να μην αφήσω πίσω μου την Άνω Ποριά, όσο δύσκολο κι αν μου ήταν. Η παραγωγή σε όλα της ήταν άρτια, αφού έβαλε το μαγικό του χεράκι ένας άνθρωπος που ξέρει τη μυθοπλασία καλύτερα από τον καθένα, η Φρόσω Ράλλη. Μαζί με την Ειρήνη Σουγανίδου έκαναν θαύματα. Δεν ξέρω σε ποιον να πρωτοαναφερθώ, αλλά όλοι ήταν πολύτιμοι σε αυτή τη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του ξεχωριστού καστ», έχει πει.

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη ξεκάθαρα έχει αναδείξει όλη την υποκριτική της δεινότητα μέσα από τον συγκεκριμένο ρόλο και μέρα με τη μέρα κερδίσει όλο και περισσότερο πρόσφορο έδαφος. Η ηθοποιός η οποία έχει γεννηθεί στα Χανιά και λατρεύει τον τόπο της, είναι επίσης δασκάλα αγωγής του λόγου και της υποκριτικής.

Αριστούχος απόφοιτη της Ανωτέρας δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών με τιμητική υποτροφία κατά τη διάρκεια της φοίτησής της είναι και απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής – τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας – του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από την ίδια σχολή.

Γιαννουδάκη: Συγκλονίζει η μαμά της Στέλλας στον Σασμό: «Τον σκότωσαν στο καφενείο μπροστά τα μάτια της μητέρας μου»

Επίσης έχει μιλήσει για το σχολείο λέγοντας: «Στο σχολείο, η πρώτη δημοτικού ήταν μια τραυματική εμπειρία. Ένας φριχτός δάσκαλος, ο οποίος και μας χτύπαγε και μας έβριζε και μας ειρωνευόταν, θεώρησε ότι η οικογένεια μου ανήκει σε ένα διαφορετικό κόμμα από αυτό που είμαστε εμείς . Έτσι ξεκίνησε να συμπεριφέρεται εκδικητικά απέναντι μου. Μου έκοψε παντελώς τα φτερά, φοβόμουν το σχολείο και είχα άγχος. Είχα τους χειρότερους βαθμούς από όλο το τμήμα, γιατί τότε στην πρώτη δημοτικού εμείς παίρναμε βαθμούς και είχα σε όλα 6αρια. Μέχρι που η μαμά μου έκανε μία υπομονή, έκανε δύο, ζήτησε να δει το τετράδιο μου και εγώ της είπε ότι το τετράδιο έχει χαθεί. Πήγε λοιπόν στην διευθύντρια και δευτέρα δημοτικού πια, δευτέρα προς τρίτη, άλλαξα τμήμα και εκεί πέρα πολύ χαρούμενη άνθισα και πέρασα πολύ καλύτερα».

Η πρώτη της παράσταση ήταν στη Νέα Υόρκη για το Next wave festival στο Β.Α.Μ σε σκηνοθεσία Β. Καλλίτση και χορογραφίες Απ. Παπαδαμακη “The Mysteries of Eleussis”.

Έχει δύο παιδιά τα οποία τα παίρνει μαζί της στις πρόβες:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »