Ο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος του Έλληνα ομογενή, πρώην πρέσβη και επιχειρηματία Tony Taquis στην ίδρυση Ελληνικής Πρεσβείας στον Παναμά

Ο Tony Taquis, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα και άλλες χώρες, μίλησε για τη στρατηγική σημασία της ίδρυσης Ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κατά τη συζήτηση με τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΔΙΚΤΥΟ και Σύμβουλο Επενδυτικών Σχέσεων Βασίλη Γαβαλά, ο Tony Taquis υπογράμμισε ότι «Ο Παναμάς είναι η χώρα κλειδί για τις επιχειρήσεις, την ναυτιλία και τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, γιατί στο έδαφος του βρίσκονται όλα τα περιφερειακά γραφεία αυτών των χωρών, υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υπηρεσίες διαμεσολάβησης και σχέσεων, αλλά και εκεί φθάνουν απευθείας από την Ευρώπη όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου.

Ο Παναμάς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η «Γενεύη» της Λατινικής Αμερικής, καθώς υπάρχουν free trade agreements ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Κίνα και άλλες σημαντικές χώρες του κόσμου  και φυσικά μια πρεσβεία της Ελλάδας εκεί θα προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων πλοιοκτητών και επιχειρηματιών και θα αποτελέσει μεγάλο στήριγμα στις όποιες συναλλαγές και διαμεσολαβήσεις απαιτούνται για τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας

Αφού ο κ. Γαβαλάς επαίνεσε τον κ. Tony Taquis για την καθοριστική του συμβολή στην ίδρυση πρεσβείας, με την παραχώρηση στο Ελληνικό Δημόσιο, του κτηρίου που θα στεγάσει την πρεσβεία στο Panama City καθώς και την κάλυψη τόσο των λειτουργικών του εξόδων για τα πρώτα χρόνια αλλά και του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ προτίθεται να σταθεί δίπλα στις όποιες άλλες ανάγκες μπορεί να προκύψουν συμβουλευτικά, ο τελευταίος τόνισε ότι «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και ιδιαιτέρως στον υπουργό εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια που έβαλαν στο επίκεντρο τον Παναμά, μια χώρα τόσο μεγάλης στρατηγικής σημασίας  για την Ελληνική Ναυτιλία, το Εμπόριο και τον Τουρισμό

Υπενθυμίζεται ότι ο ομογενής επιχειρηματίας Tony Taquis ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα ίδρυσης Ελληνικής πρεσβείας στο Panama City, ενώ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην επίσκεψη του τελευταίου στον Παναμά, προ εβδομάδων, όπου τον ξενάγησε στο κτήριο που παραχώρησε για την Ελληνική πρεσβεία για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του έχουν αναπτύξει πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση με μοναδικό σκεπτικό να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους. Έχουν προσφέρει σημαντικές χορηγίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Παναμά. Επίσης, στενές είναι οι σχέσεις του Tony Taquis με το Φανάρι, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τον Ιανουάριο 2012  του απέδωσε την ύψιστη τιμή και τον αναγόρευσε σε Άρχων Πρωτονοτάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts