Παναγιώτα Βλαντή: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος, σκοτεινή και ακόμη παραμένει»

Χαμογέλα και Πάλι: Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε για την ζωή της, τα επαγγελματικά της και για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί. Ο κορυφαίος Ρώσος σκηνοθέτης Adolf Shapiro συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σκηνοθετώντας έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς, τον Άντον Τσέχωφ.

Στο πρώιμο αυτό έργο που βρέθηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα χωρίς τίτλο, οπότε καταχωρήθηκε με το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα, υπάρχουν ήδη τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα απασχολήσουν τον Τσέχοφ στην ωριμότητά του.

Η άφιξη του Πλατόνοφ αναστατώνει την θερινή ραστώνη των καλεσμένων της χήρας Άννα Πετρόβνα, ξυπνώντας απαγορευμένα πάθη, αλλά και το υπαρξιακό ρίγος για το μάταιο και το φευγαλέο της ζωής. Ένα έργο μυστηριώδες, όπου το υψηλό και το ποταπό, το κωμικό και το τραγικό, διαρκώς συνυπάρχουν, αλλά και συμπλέκονται άρρηκτα.

Η ηθοποιός έκατσε στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την παράσταση «Πλατόνοφ» του Τσέχωφ που πρωταγωνιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Χάρηκα όταν μου ήρθε η πρόταση για την παράσταση. Ένιωσα δέος όταν με κάλεσαν οι παραγωγοί ότι με ήθελε να με δει ο Adolf Shapiro. Ένιωσα δέος, με εντυπωσίασε, με μάγεψε. Είναι δάσκαλος. Απ΄ το λίγο που μιλήσαμε εντυπωσιάστηκα και μετά με πήραν οι παραγωγοί ότι τελικά με θέλει. Τώρα μπήκαμε στις πρόβες. Είναι πολύ εύκολη η συνεννόηση παρόλο που δεν γνωρίζει ελληνικά ή αγγλικά ο Shapiro, αλλά έχουμε διερμηνέα. Είναι επαγγελματίας», είπε αρχικά η Παναγιώτα Βλαντή.

Για τον ρόλο της: «Δεν έχω κοινά με την Άννα. Είναι δύσκολος ρόλος. Προσπαθώ να μπορέσω να υπηρετήσω το όραμά του. δεν θα βαρεθούμε με αυτό που θα δούμε, έχει μελετήσει τον Τσέχωφ. Ελπίζω να μην τον απογοητεύσω. Είναι πολύ ωραίο το κλίμα. Είμαστε 12 άτομα και μας δουλεύει ανά γκρουπ. Παρόλα αυτά υπάρχει μια ροή».

Για το #metoo μίλησε μεταξύ άλλων η Παναγιώτα Βλαντή.

«Ήταν μία δύσκολη περίοδος, σκοτεινή και ακόμη παραμένει. Το βασικό είναι να μιλάμε. Ήταν πολύ δύσκολο για όλες μας και τις οικογένειές μας. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα δώσει την απάντηση του με την προτίμησή του. Σημασία έχει ότι ακούστηκαν οι φωνές. Καμία φορά και η σιωπή είναι σαν συγγνώμη, ίσως το πιστεύω ως έναν βαθμό. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν παραδέχονται αυτά που έχουν κάνει. Η οπτική μου έχει διαμορφωθεί από τις αξίες που έχω πάρει από την οικογένειά μου. Έχει παίξει ρόλο και η ψυχοθεραπεία αλλά περισσότερο ό,τι έχω πάρει είναι οι αρχές από την οικογένειά μου», τόνισε η ηθοποιός.

Τι θα συμβούλευε έναν νέο άνθρωπο για τον χώρο της υποκριτικής;

«Θα του έλεγα να δουλέψει πολύ και να μην θεωρήσει τίποτα δεδομένο, να μην τυφλωθεί από τη λάμψη της τηλεόρασης ότι είναι μόνο αυτή η δουλειά. Να το κάνει όμως γιατί τα όνειρα πρέπει να γίνονται δουλειά. Αν όμως το κάνει για να γίνει γνωστός, τότε ας διαλέξει κάτι άλλο, γνωστός γίνεσαι και με άλλον τρόπο. Πρέπει συνεχώς να διαβάζεις. Έχω ακούσει ότι κάποιοι λένε ότι τους παίρνουν επειδή έχουν followers στα social. Εγώ δεν είχα πολλούς followers αλλά με πήραν στην παράσταση του Δημοτικού θεάτρου. Δεν καθορίζουν καριέρες οι followers. Μπορεί να πουλάς αλλά δεν σου στήνουν την καριέρα. Αν έχεις followers και διαβάζεις τότε ναι!», σημείωσε η Παναγιώτα Βλαντή.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts