Παπακαλιάτης: Η ηλικία, ο χωρισμός των γονιών του που τον καθόρισε και ο «Maestro»

Αναμένοντας την επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην τηλεόραση μετά από 10 ολόκληρα χρόνια ας θυμηθούμε ποιος είναι ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης που τόσο έχει λείψει στους θαυμαστές τους αποκαλύπτοντας τέσσερα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε γι’ αυτόν…

1. Γεννημένος στις 23 Δεκεμβρίου του 1975 στο Ηράκλειο την Κρήτης, ο 47χρονος Χριστόφορος κατάλαβε από νωρίς πως τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και αυτό γιατί στα 4 περίπου χρόνια του ο πατέρας του Μανώλης Παπακαλιάτης και η μητέρα του Villy Malami (σ.σ είναι ελληνικής καταγωγής από τη Νότια Αφρική) αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Στη συνέχεια, εκείνος μεγάλωσε με την μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του Φίλιππο.

«Στη δική μου περίπτωση, μπορεί σε πολλά να με καθόρισε ο χωρισμός των γονιών μου στα τέσσερα χρόνια μου, αλλά από την άλλη μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με καλούν ανθρώπους και ενθάρρυνση για ό,τι ήθελα να κάνω. Δεν με μεγάλωσαν με απαγορεύσεις, φοβίες, νευρώσεις ή βία και απωθημένα. Υπήρξα πολύ τυχερός», έχει πει σε συνέντευξή του. Να αναφέρουμε πως ο Χριστόφορος έχει ακόμα δυο αδέρφια από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, τον Στέφανο και τη Νάρα.

2. Η συγγραφή είναι για τον Χριστόφορο ένα μέσο έκφρασης, γι’ αυτό και από την περίοδο την εφηβείας του κατέγραφε όλες τις ιδέες του, φυλάσσονταν μέχρι σήμερα το αρχείο αυτό σαν κόρη οφθαλμού. «Τα έχω στο αρχείο μου, σε μπλε τετράδια του δημοτικού! Κοίτα, στις δουλειές μου χρησιμοποιούσα πάντα και στοιχεία της ζωής μου.

Όταν ήμουν στο L.A. με ρώταγαν για το writers’ room μου. “To writers’ room μου ήταν το γραφείο μου, εγώ κι ένα στιλό”. Ούτε καν κομπιούτερ. Στιλό!», λέει.

3. Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Χριστόφορο, όπως ο ίδιον έχει δηλώσει είναι η προσκόλλησή του στο παρελθόν και σε καταστάσεις που έχουν γραφτεί ανεξίτηλα στην ψυχή του. «Είμαι παρελθοντολάγνος. Δηλαδή εξιδανικεύω αυτά που έχω ζήσει -και πρόσωπα, και καταστάσεις, και συνήθειες, πατέντες, λειτουργίες- και μου είναι τρομερά δύσκολο που αναγκάζομαι να αλλάξω κάποια. Φανταστείτε ότι, ακόμη και αν μερικές φορές στο παρελθόν τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά, εγώ τα μετουσίωνα και τα παρουσίαζα ως ιδανικά. Ψέματα δηλαδή…», έχει εξομολογηθεί.

4. Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν του έχουν χρεώσει κυρίων σχέσεις με συμπρωταγωνίστριές του, ο Χριστόφορος καταφέρνει να κρατά πάντα την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα την δημοσιότητας. «Μεγαλώνοντας δεν ερωτευόμαστε τόσο… Όσες φορές τον έχω βιώσει, κατάλαβα ότι ο έρωτας είναι ταχύτητα, είναι μία ψευδαίσθηση που όλοι θέλουμε να ζήσουμε. Κι αν δεν την ζούμε, θέλουμε να βλέπουμε κάποιον που την έχει, ώστε να ελπίζουμε κι εμείς. Ο έρωτας έχει τέλος. Προέκταση του έρωτα είναι η αγάπη», έχει πει.

Όσο για τον γάμο δηλώνει: «Ο γάμος είναι μία πολύ ωραία υπόσχεση και ο τρόπος δύο άνθρωποι να δείξουν την αγάπη τους, την ανάγκη τους να μείνουν μαζί για πάντα. Εγώ, μεγαλώνοντας ανακαλύπτω ότι δεν ένιωσα και δεν θα νιώσω την ανάγκη να το τυποποιήσω δημόσια».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.