Πολύ ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

Μετά την δόνηση των 5,6 ρίχτερ πριν δύο ώρες, ένας νέος ισχυρότερος σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

Το εστιακό βάθος της πρώτης σεισμικής δόνησης 5,4 βαθμών, που σημειώθηκε στις 19.11, ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα-που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακό. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε. Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον πρώτο σεισμό. Πρόκειται για κατοίκους του χωριού Βίσο, και ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής. Κάποιες καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε, ενώ πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, η οποία από την Ρώμη οδηγεί προς τις πληγείσες περιοχές.

img63746_5f69ff79e5334385c78b348419b0a600_650_432

Αύριο τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο, πρόκειται, με απόφαση του δημάρχου, να παραμείνουν κλειστά. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί σειρά μετασεισμικών δονήσεων.

Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Η Πολιτική Προστασία διέψευσε πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης περί του ότι στελέχη της ανακοίνωσαν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από το σεισμό, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »